Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Djurgårdens nye anfallare: "Jag ska komma topp tre i skytteligan"

Foto: Scanpix

Sam Johnson har tagit steget från division 1 till allsvenskan inför den här säsongen. Men Djurgårdens nye anfallare siktar högt redan i år.
- Mitt mål är att komma topp tre i skytteligan, säger Johnson till fotbollskanalen.se.

Under lördagen visade Sam Johnson fin form inför den allsvenska premiären genom att göra två mål när Djurgården besegrade Brommapojkarna med 3-0 i en träningsmatch.

- Jag gjorde mål, men jag tillägnar dem till laget och först och främst till de som spelade fram mig. För om de inte hade gjort det så hade jag inte gjort mål. Jag tackar dem, säger Johnson till fotbollskanalen.se.

Jobbar hårt

Den liberianske anfallaren gillar att jobba hårt på planen - men framhäver också vikten av att han gör mål för sitt självförtroende.

- Det är så viktigt för mig att göra mål. Som anfallare kan jag jobba hur hårt som helst för laget, men folk kommer ändå inte se det om jag inte gör mål. Att göra mål ger mig ett bättre självförtroende. Nu känner jag att jag kan göra fler mål. Det här är bara början.

21-åringen hämtades till Djurgården från IK Frej i vinter.

- Mina första tre veckor här var svåra. Då fick jag jobba med att försöka förstå allt i klubben och sättet Djurgården spelar på. Jag kom från en väldigt liten, men bra, klubb - IK Frej. De spelar annorlunda, så behövde vänja mig vid allt nytt. Men efter ett tag kom jag in i det och jag har en bra känsla inför säsongen, säger Johnson.

Vad har du för förväntningar på dig själv i år?

- Det här året tycker jag att jag borde vara bland de tre i ligan som gör flest mål. Det är mitt mål och det är dit jag siktar.

- Jag vill vara bland de som gör flest mål i allsvenskan.

Tror du att det är möjligt?

- Ja, jag tror det. Men jag måste verkligen vara fokuserad och göra bra ifrån mig.

Förra året gjorde Sam Johnson tolv mål i division 1. Steget upp till allsvenskan tror han inte blir för stort.

- Jag känner inte att det är någon stor skillnad. Men jag respekterar lagen i allsvenskan, det är bra lag. Men jag ser ingen stor skillnad. Det är fotboll, avslutar Johnson.

Publicerad 2015-03-22 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons