Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Djurgårdens nyförvärv: ”Fansen och människorna här är fantastiska”

Foto: SCANPIX

STOCKHOLM. Daniel Berntsen har efter några tuffa år i Norge hittat rätt - i Djurgården. Yttermittfältaren trivs som fisken i vattnet i den blårandiga klubben.
- Det är en fantastisk klubb och det är den bästa spelargruppen jag varit i, säger Berntsen till Fotbollskanalen.

Han spåddes en lysande framtid i Norge och värvades till Rosenborg för fyra miljoner. Men flytten till storklubben blev inte vad Daniel Berntsen hade hoppats på. Nu har 21-åringen bytt Norge mot Sverige och hoppas få sitt ordentliga genombrott i Djurgården framöver.

Under försäsongen har yttermittfältaren imponerat, i alla fall poängmässigt. Ett mål och fem assist ger blårändernas fans förhoppningar om Berntsen. Men att komma in i Djurgårdens spelsätt kommer att ta lite tid.

- Jag har en ny och ovan roll. Det kommer bara att bli bättre och bättre. Jag har ingen som ligger utanför mig i planen numera och jag får en back i ryggen hela tiden. Det är lite annorlunda. Jag spelar lite högre upp i planen och vi har två forwards istället för en, men det känns bättre och bättre för varje match. Det finns dock en del att förbättra, säger Berntsen till fotbollskanalen.se.

I Djurgården har Berntsen direkt fått förtroendet att ta hand om alla fasta situationer, i alla fall hörnorna och frisparkarna med inläggsläge. Norrmannen trivs med förtroendet och säger sig även vara väldigt nöjd med sin första tid i nya klubben.

- Den har varit fantastisk. Jag trivs extremt bra. Det är fina människor här och en fantastisk klubb. Just nu känns det här verkligen som det rätta valet, säger Berntsen.

Hur är Sverige och Stockholm?
- Det är fantastiskt. Jag har inte lust att bo någon annanstans. Det är bra människor här och en fin stad. Det finns mycket att hitta på. Det känns bara underbart.

Berntsen känner att han har kommit bra in i Djurgårdens spelargrupp, som han hyllar stort.

- Alla är med alla här. Alla nyförvärv är fantastiska och de som var här sedan tidigare är också fantastiska. Det här är den bästa gruppen som jag har varit i. Jag har aldrig känt den här känslan förut. Det känns som sagt underbart.

Hur är den svenska fotbollen?
- Den är lite annorlunda. Lagen har bättre defensiv hör. Det blir mycket spel mot etablerat motstånd. I Norge kan det vara mycket Hawaii-fotboll, mycket hit och dit och stora ytor.

- Men lagen som vi har mött här har mycket balans i sitt lag. I Norge har man plötsligt hela planen för sig själv ibland. Min position är ny, men jag gillar den och jag jobbar för att bli bättre varje dag.

Vad har du för förhoppningar på säsongen?
- Jag hoppas att vi gör bra ifrån oss, att vi kan ta Djurgården ett steg upp från i fjol. Nu är vi ute ur cupen och det är surt men vi har fått bra resultat i vinter bortsett från cupen. Så resultaten är bra, men sen måste vi fortsätta jobba med spelet.

För egen del vill Berntsen bli en poängspelare för blåränderna i år.

- Jag hoppas det och det känns bra. Jag kommer högre upp i planen här och nu ska jag bara klara av att hålla det här poängsnittet uppe. Sen vill jag komma med i spelet mer, men på poängfronten har det varit bra hittills.

Din lagkamrat Stefan Karlsson gjorde nio assist förra året. Slår du det i år?
- Ja, det borde jag klara. Jag satsar på det, så har jag ett mål att jobba efter. Det gick upp och ner i Norge, men här hoppas jag kunna ligga stabilt på poäng i alla fall varannan match.

Avslutningsvis hyllar norrmannen Djurgårdens supportrar.

- De är helt fantastiska. De står och sjunger hela matcherna. När vi gör det så dåligt som mot Norrby i cupen så är det helt okej att vi får höra det från dem sen. De har varit fantastiska.

Vad tänker du kring premiären, hemma mot Elfsborg?
- Det blir helt fantastiskt. Då kommer det vara ännu mer folk på plats och ännu fler i klacken. Allt beröm till de som sjunger hela matchen, avslutar Berntsen.

Publicerad 2015-03-08 kl 14:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons