Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Djurgårdens provspelare: "Jag är riktigt bra"

Foto: SCANPIX

Trots ett intresse från fler europeiska klubbar så är just nu Nyasha Mushekwi och provtränar för Djurgården.
- Jag är en riktigt bra spelare. Mr.Andersson övertygade mig att komma hit till Sveriges största klubb, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

Nyasha Mushekwi, 27, står just nu under kontrakt med det sydafrikanska laget Mamelodi Sundown, ändå hoppas han kunna bli lösningen på Djurgårdens anfallsjakt.

– Det är ett lån som är aktuellt om det blir något med honom, sa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen igår.

Idag gjorde anfallaren som är född i Zimbabwe sin första träning med klubben ute på träningsanläggningen vid Kaknästornet. När Fotbollskanalen.se pratade med anfallaren efteråt var det en glad 27-åring som förklarade att hans mål var att skriva på för Djurgården, trots att det finns andra europeiska klubbar som är ute efter honom.

– Trots kontraktet med min klubb nere i Sydafrika så hoppas jag få skriva på för Djurgården. Det finns andra klubbar som är intresserade men jag vill verkligen stanna här.

– Mr. Andersson övertygade mig om att Djurgården är det rätta valet för mig. Det är den största klubben i Sverige, så jag skulle verkligen vilja komma hit.

Om du skulle beskriva dig själv som spelare, hur är du på planen?

– Jag är bra, jag är faktiskt väldigt bra. Men en anfallare som först och främst är en lagspelare.

Förra säsongen spelade Mushekwi för den belgiska klubben KV Oostende, dit han var utlånad från sin sydafrikanska klubb Mamelodi Sundowns. Väl i Belgien blev det tjugo matcher i högsta ligan.

Har du hört om det fortfarande finns intresse från den belgiska ligan för dig?

– Ja det har jag, och förhoppningsvis kan jag gå tillbaka till Belgien i nästa transferfönster. Men jag vet inte vad Djurgården säger om det ännu.

Hur länge stannar du i Djurgården?

– Vi har ännu inte börjat prata om något kontrakt, men förhoppningsvis inom de närmsta dagarna så sätter vi oss ner. Egentligen så vet jag inte vad som händer, jag tränar på tills Mr.Andersson säger åt mig att sluta.

Publicerad 2015-02-26 kl 14:24

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER