Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Dogge bakom Djurgårdens värvning: "AIK ville inte träffa mig - Bajen hade ingen cash"

Djurgården har värvat Luis Solignac.
Hur man hittade anfallaren?
Genom rapstjärnan Dogge Doggelito.
- AIK ville inte träffa mig, säger han till Expressen.

Djurgården har värvat den argentinske anfallaren Luis Solignac, 21, som fick kontrakt efter ett lyckat provspel med bland annat tre mål i en träningsmatch mot IK Frej. Mannen bakom värvningen är Dogge Doggelito.

När anfallaren skulle marknadsföras i Europa bad argentinska agentfirman Ariel om hjälp. Representanten Fabian Fagnani frågade sin kusin Diego och hans vän – Dogge. Rapstjärnan, som har ett förflutet i gruppen Latin Kings, är en stor AIK-supporter och därför försökte han få Gnaget att värva Solignac.

- Det var jag som tog fram de svenska klubbarna. Kanske man ska skaffa sig en agentlicens? Jag försökte hjälpa AIK men de ville inte träffa mig. Jag satt också med när vi träffade Hammarby, men de hade ingen cash. De ville bara ha gratisspelare, säger Dogge till Expressen.

AIK:s chefsscout Björn Wesström förklarar varför han inte ville värva Luis Solignac:

- Vi har ett strikt förhållningssätt till provspelare, vi gör inte det. De spelare vi bedömer vill vi bedöma i deras naturliga miljö. Annars blir det för mycket gissningslek. Det var därför aldrig aktuellt, och har inget med spelarnas kvalitet eller Dogges ställning i AIK att göra, säger han.

Djurgårdens chefsscout Khaled el-Ahmad hävdar att han inte känner till Dogges inblandning i affären:

- Jag har fört förhandlingarna genom agentföretaget Ariel i Argentina. Jag har haft en kontakt med en svensk, och det var Diego, säger han.

Publicerad 2013-01-16 kl 10:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons