Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Domarna försökte stoppa hatet mot Albornoz: "Frågade om vi kunde göra något"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Miiko Albornoz fick utstå mycket från Djurgårdsläktaren

Djurgårdens fans skrek nidramsor åt Miiko Albornoz.
Då ville domarna stoppa hatet mot MFF-stjärnan.
- I halvtid frågade vi matchdelegaten om vi kunde göra något, säger domaren Bojan Pandzic till fotbollskanalen.se.

I februari dömdes Miiko Albornoz till villkorlig dom för att sexuellt utnyttjat en minderårig. Tingsrättens straff blev villkorlig dom och från Malmö FF:s håll blev det två månaders avstängning från matchspel.

När Malmö FF spelade mot Djurgården på Stockholms Stadion gjorde Albornoz sin fjärde match efter avstängningen - då skrek Dif-fansen nidramsor mot honom under stora delar av matchen. Domarna ansåg att det var för mycket och försökte i halvtid stoppa hatet.

- Vi frågade matchdelegaten om vi kunde göra något för att stoppa det. Det var för mycket, säger huvuddomaren Bojan Pandzic till fotbollskanalen.se.

Vad kunde ni göra?

- Det vi gjorde. Fortsätta matchen som vanligt.

Ni kunde inte göra något?

- Nej.

Var det snack om att bryta matchen?

- Vi kan inte göra det. Jag tror att man kan göra det om det skriks massa rasistiska saker. Matchdelegaten får ta det här vidare och så får vi se vad som händer.

Göran Lundberg var matchdelegat. För fotbollskanalen.se förklarar han om snacket med domarna i halvtid.

- Vi hade en diskussion med MFF och Djurgården före matchen. Vi visste att det här skulle komma och Miiko är införstådd med det, han har lärt sig hantera det. I halvtid gick jag in och i domarrummet och frågade hur det kändes. Vi var överens om att det var hemskt tråkigt, men att vi inte kunde göra något, säger han.

- Det jag kan göra är att dra ner betyget i Fair play, i publikens uppträdande. Det ska jag göra. Man måste begripa att man inte kan hålla på så.

Kan man bryta en match på grund av nidramsor?

- Visst kan man bryta om det är extremt, men vad gör man sen då? Når man någonstans med det?

Efter matchen skämdes Ingvar "Putte" Carlsson, styrelseledamot i Djurgården, så mycket att han gick rakt in i Malmö FF:s omklädningsrum och bad om ursäkt.

- Jag har varit inne hos Miiko och tagit i hand och bett om ursäkt å Djurgårdens sida. Är det på en idrottsplan så är det idrott det handlar om. Man kan inte hålla på så. Det går inte. Var någon annanstans i världen får man hålla på så här? Efter matchen fick jag reda på att domarna pratade om att bryta matchen i halvlek.

Borde matchen avbrutits?

- Det får domarna avgöra.

Miiko Albornoz hörde vad Dif-fansen skrek och tycker att det är tråkigt.

- Jag är här för att spela fotboll. Mitt fokus är att jag ska ge allt. Men det är klart att jag inte är döv. Jag hör ju vad som skriks på läktaren och det är tråkigt. Självklart är det tråkigt att man gör så, men jag har mitt fokus på fotbollsplan. Vad som skriks för stå för dem, säger han.

Malmö FF:s sportchef Per Ågren var besviken på Djurgårdens supportrar, men hade inte hört något om att domarna diskuterade att bryta matchen.

- Har jag inte hört, men jag tyckte det var väldigt trist att höra att så många ägnar sig åt det i stället för att... ja, ni vet.

Borde det vara ett alternativ att bryta en match när sådant händer?

- Har faktiskt inte funderat på det, jag tycker bara att det är väldigt trist.

Publicerad 2013-05-13 kl 08:11
Annons
Annons
Annons