POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DJURGÅRDEN

Erton spelar inte mot Halmstad och Prijovic tveksam - men Jawo startar

Amadou Jawo startar mot Halmstad.
Men Erton Fejzullahu kan inte spela och Aleksandar Prijovic är tveksam.
- Jag kan knappt använda mitt högerben, säger Erton till fotbollskanalen.se.

I premiären mot Helsingborg var Djurgårdens fem anfallare Erton Fejzullahu, Amadou Jawo, Aleksandar Prijovic, Philip Hellquist och Tim Söderström skadade. Trots ryggsmärtor bestämde sig Prijovic på uppvärmningen för att starta mot HIF och Jawo satt på bänken.

Inför söndagens hemmapremiär mot Halmstad kan Jawo spela från start, Prijovic är tveksam och de tre andra ser inte ut att vara aktuella.

- Det känns väldigt bra. Det är kul att vara igång igen. Jag fick överansträngning i låret och slog upp det tre gånger, sedan när man väl var tillbaka så var man med i en övning på första träningen och åkte på en kraftig stukning. Men nu är den relativt läkt och till på söndag är det inte alls några problem, säger Jawo till fotbollskanalen.se.

Erton Fejzullahu var med på torsdagens träning, men när det var dags för en spelövning klev anfallaren av. Efter passet berättade han att det ska mycket till om det blir spel mot Halmstad.

- Det blir väldigt tajt till på söndag. Jag kan knappt använda mitt högerben. Jag får göra alla tillslag med vänsterfoten, säger han.

- Det är en bristning som är vid utsidan av knät. Jag har fått en tid nu så jag ska göra en röntgen igen och kolla hur det ser ut. Jag har fortfarande smärta i vissa situationer, när jag slår till bollen och så. Det är väl där jag tycker att det har gått jävligt sakta. På söndag blir det fyra veckor. Vi hoppades först på två veckor och trodde att vi skulle hinna till premiären, men nu har det gått längre än väntat.

Det låter som att det inte blir spel på söndag?

- Nej, det ska mycket till.

Aleksandar Prijovic var inte med på träningen utan körde rehab. Han är tveksam till spel mot HBK.

- Prijovic har fortfarande problem med sin rygg, säger tränaren Pelle Olsson.

- Erton känns tveksamt just nu. Prijovic är ju ryggen och det gäller att få ordning på det, han är såklart närmare än Erton. Men vi får vänta och se med Prijovic. Det är två träningar kvar.

För en vecka sedan fick Philip Hellquist ett hårt skott på ögat vilket gjorde att han missade matchen mot Helsingborg. Han är ännu inte återställd, och som om inte det var nog för Dif så klev Tim Söderström av torsdagens träning på Kaknäs.

- Tim Söderström bröt träningen i dag igen med sin fotskada och Hellquist ska till läkaren i morgon, han var där i början på veckan men då var blödningen fortfarande aktiv i ögat. Han gör ingenting just nu, han ska inte ens jogga nu, säger Pelle Olsson.

- Inför den förra matchen var ju alla fem forwards skadade. Nu har ju Mark Mayambela fått spela forward och visat att han är ett bra alternativ där.

Har du tittat på Halmstads premiär mot Örebro?

- Ja, det var en ganska jämn tillställning där Halmstad förtjänade poäng. Det är ett tungt lag som jobbar hårt. Det är ju samma tränare och nästan samma spelare så det är ju väldigt nära som det var förra året. Det är Baffo och Gyan som har kommit in. Deras forwards Baldvinsson och Boman är väldigt centrala i deras spel. Båda jobbar hårt.

Publicerad 2014-04-03 kl 13:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå