POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Expert hyllar Dif-värvningen: "Kommer passa bra in"

Magnus Pehrsson har satsat på etablerade värvningar som Andreas Johansson och Jesper Arvidsson. Och så Luis Solignac. Helt okänd i Sverige, risk för flopp? Inte alls enligt den argentinske journalisten Diego Gesto.

2008 påbörjade han sin proffskarriär i Club Atlético Platense, som då spelade i den argentinska andraligan.

Efter två mål på tolv matcher som 17-åring gick dock flyttlasset vidare efter säsongen – till den portugisiska storklubben Braga. Där tillhörde Luis Solignac juniorlaget i två år innan han valde att återvända hem till Argentina och Platense, som då åkt ner i tredjeligan.

Sedan dess har han hunnit med en sejour i andraligalaget Banfield – och även kommit tillbaka till Platense en gång till.

Nu är anfallaren 21 år, men har aldrig riktigt slagit igenom någonstans. Därför sökte han sig i vinter till Europa och hamnade i Djurgården på provspel. Efter att ha imponerat stort och bland annat gjort tre mål mot IK Frej i en träningsmatch valde också Magnus Pehrsson att kontraktera Solignac.

Argentinaren är nu utlånad till Dif under hela 2013 – och den svenska klubben har en köpoption som man utnyttja efter säsongens slut. Men kommer den okände anfallaren att lyckas eller är han en flopp i vardande?

Den frågan ställer sig nog många djurgårdsfans. FotbollDirekt.se har pratat med den argentinske journalisten Diego Gesto, som jobbar på Buenos Aires-tidningen Olé och som följer Solignacs förra lag Club Atlético Platense noga.

– Luis är en väldigt bra fotbollsspelare. Han är anfallare, men kan även spela vänstermittfältare. I Argentina och Platense har han dock inte fått så mycket speltid. Även när han var i Banfield så fick han inte spela många minuter, förklarar Gesto.

– Han är en stark och snabb anfallare som har en fantastisk fysik. Han är väldigt atletisk och det är något som imponerar. Luis sticker ut på det sättet.

Djurgårdens manager, Magnus Pehrsson, har tidigare beskrivit Solignac som en teknisk och intelligent spelare som enkelt kan samarbeta med sina lagkamrater – och Diego Gesto är inne på samma spår. Han tror att det finns mycket som man kan få ut av Solignac.

– Han gör mål med sina fötter, men hans längd (184 cm) gör också att han kan hitta nätet med hjälp av huvudet. Han har stor potential jag tror absolut att han går en bra framtid till mötes. Den här killen kommer att göra bra ifrån sig.

Tror du att han kommer att passa in i Sverige?
– Ja, han kommer passa in bra i Djurgården och jag tror att han kommer att anpassa sig på ett smidigt sätt. Anledningen till det är att han spelar fotboll på ett europeiskt sätt, avslutar Gesto.

Publicerad 2012-12-26 kl 19:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå