Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Förbundet kan inte straffa sig själva: ”Men vi ska ta vårt fulla ansvar”

Foto: Scanpix

Svenska Fotbollförbundet fick svidande kritik efter planstormningen i gårdagens cupfinal. Nu uttalar sig förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson om skandalen:

- Det här skadar fotbollen något oerhört, säger han till förbundets hemsida.

Efter att Pontus Farnerud skjutit IFK till guld i Svenska Cupen stormades planen av publik från IFK Göteborgs klacksektion. Tumult utbröt och i samband med kaoset kastade någon från Blåvitt-klacken en brinnande bengal in mot Djurgårdens supportrar.

Svenska Fotbollförbundet har i ärende av arrangör för finalen fått hård kritik för sitt sätt att sköta matchen.

- Varken de eller polisen har kunnat garantera säkerheten för våra supportrar, sa Djurgårdens Tf ordförande Lars-Erik Sjöberg efter matchen.

På förbundets hemsida uttalar sig ordföranden Karl-Erik Nilsson för första gången om läktarskandalen.

- Det här skadar fotbollen något oerhört. Vi vill vara en samhällsaktör som bidrar till något positivt, jag har full förståelse för att vi uppfattas på ett annat sätt när såna här saker inträffar. Det är många olika aktörer som kan bidra till en lösning, vi inser självklart att vi bär en viktig del av ansvaret, säger han.

Nu kan alltså förbundet bli ett ärende hos sin egen disciplinnämnd – men kan enligt säkerhetsansvarige Anders Sigurdsson inte bestraffa sig själva.

- Nej, men vi ska självklart ta vårt fulla ansvar för vår del ändå. Framförallt är det viktigt att vi fortsätter arbetet för att det inte ska hända igen.

- Jag hoppas verkligen att Disciplinnämnen påtalar de eventuella säkerhets- och arrangörsbrister som vi gjort oss skyldiga till, fortsätter Sigurdsson.

Däremot kan både IFK Göteborg och Djurgården straffas för sina supportrars agerande.

- Det kan bli alltifrån böter till spel inför tomma läktare. Men vi inväntar rapporterna först, säger tävlingskommiténs ordförande Gerhard Sager till Sportbladet.

Publicerad 2013-05-27 kl 15:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons