Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Grönhagen ska lyfta Djurgården: "Är van vid att det blåser"

Anders Grönhagen kliver in som sportchef för Djurgården.

En av klubbens största profiler – som är van vid utsatta lägen.

- Det blåser alltid i storklubbarna, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter att ordföranden Tommy Jacobson och managern Magnus Pehrsson klivit av sina uppdrag stod Stockholmslaget plötsligt utan fast ledarskap. Men nu kliver en av föreningens mest erfarna ledare in som spindeln i nätet i den sportsliga organisationen. Anders Grönhagen har spelat för Djurgården, varit dess sportchef och i två omgångar dessutom tränat laget.

- Jag har haft mina bästa år fotbollsmässigt i den här föreningen. Det är klart att jag känner Djurgården. Jag vet vilka attityder som finns här och hur man ska hantera dem. När jag fick förfrågan på gårdagens styrelsemöte ville jag vara lojal, och tyckte dessutom att uppdraget skulle bli intressant. Då var det bara att hoppa på det, säger Anders Grönhagen.

ANNONS

Kan du berätta om ditt upplägg framöver?

- Nu har jag haft tjänsten i två och en halv timme bara och precis hunnit informera spelare och ledare om att jag tillträtt. Det är lite tidigt att avkräva mig en fullständig agenda. Men i första hand ska jag ju stötta våra spelare och ledare och ha det sportsliga ansvaret för vår U21- och A-lagssektion. Jag ska ge dem rätt förutsättningar så att vi kan ta vår första seger i allsvenskan.

Vad blir annorlunda rent konkret, jämfört med när Magnus Pehrsson var manager?

- Vad som gjordes förut kan jag inte kommentera, det är mitt eget tänk jag får stå för. Mitt fokus kommer att ligga vid att ingjuta mod i spelarna och vara ett bollplank för alla runt laget.

Det var aldrig aktuellt att du skulle kliva in som tränare?

- Nej, men jag har varit det två gånger tidigare i Djurgården. Det hade känts fel. Jag har inte haft de ambitionerna alls, utan snarare lockats av tanken på att försöka utveckla vår fotboll ihop med andra. Det var det jag lockades av när valberedningen ville ha med mig i styrelsen i vintras. Men A-laget är det viktigaste vi har och nu när man ansåg att man ville ha mig närmare A-laget var det naturligt att säga ja.

ANNONS

När Magnus Pehrsson och Tommy Jacobson hoppade av fanns hot med i bilden, hur ser du på det?

- Det de upplevt får de kommentera själva, och vi är alla olika som individer. Jag kan bara tala för mig själv och som sagt har jag haft mina bästa år i Djurgården. Jag vet att det alltid blåser i de stora föreningarna, och särskilt i huvudstaden. Jag är inte rädd för det.

Det är ingen främmande miljö för dig?

- Nej, det är det inte. Jag satt ju på bänken 1995 när en person sprang in och sparkade ner domaren Anders Frisk. Vi skötte inte den processen så snyggt, utan det blev två förlorade år för hela klubben. Sedan dess har vi lärt oss enormt mycket och säkerheten sköts mycket bättre. Sedan är det omöjligt att veta till hundra procent att något liknande inte ska hända igen, men jag upplever ändå att vi gått framåt på många sätt.

Hur mycket kommer du att vara delaktig i att rekrytera en ny tränare på sikt?

- I hög grad, jag har ju det övergripande sportsliga ansvaret.

Vad söker ni för tränartyp?

- Vi söker ingen alls just nu. Nu ska vi lägga 100 procent av vår energi på att lyfta självförtroendet hos spelare och ledare, trots att vi ännu inte vunnit någon match i serien.

ANNONS
Publicerad 2013-04-30 kl 16:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto