Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Grönhagens svar - vill inte bli tränare i Dif

Anders Grönhagen hör till Djurgårdens mest rutinerade tränare någonsin. Han jobbar redan för klubben - men vill inte ersätta Magnus Pehrsson.

- Jag har inga sådana ambitioner, säger "Grönis" till fotbollskanalen.se.

Vid årsmötet återvände den nu 59-årige Grönhagen till Stockholms Stadion, efter sin framgångsrika sejour i norska Fredrikstad, som följdes av en rehabilitering mot prostatacancer. Historiskt sett finns inte många "blåränder" med en lika diger meritlista inom föreningen.

Under 70-talet var "Grönis" en firad anfallsstjärna för Djurgården, innan han tog klivet till sidlinjen där han både jobbade som huvudtränare och som sportchef. Nu är Anders Grönhagen invald som sportsligt ansvarig i styrelsen, men den exakta arbetsbeskrivningen har inte riktigt blivit fastslagen ännu. Jobbet ska ske i samklang med A-lagets sportsliga ledning, och situationen är av naturliga skäl lite oklar med tanke på Magnus Pehrssons avgång på fredagen.

ANNONS

- Det är tråkigt det som hänt, det får man bara konstatera. Men vi har snart ett styrelsemöte och då ska vi titta lite mer på hur vi kan gå vidare. Senare i veckan tror jag att vi vet lite mer om vad som händer framöver, säger Grönhagen när fotbollskanalen.se. ringer honom.

Under sin senaste sejour i Djurgården, 2006, befann sig klubben i ett liknande läge som nu. Då klev Kjell Jonevret av sitt uppdrag i förtid och just "Grönis" tog över under hösten på interrimsbasis. Men han tror inte att det skulle kunna bli aktuellt nu.

- Nej, jag har inte de ambitionerna i dagsläget. Absolut inte. Jag har mer varit inriktad på framförhållningsarbete på styrelsenivå, för att vara del i att bygga lite mer på sikt, säger Grönhagen.

Med tanke på vad som hänt, tror du att det skulle kunna bli aktuellt att du tar över?

- Nej, jag kan inte kommentera det mer nu. Det finns i alla fall inga sådana ambitioner, som sagt.

På lördagen meddelade TV4-experten Hasse Backe, som tidigare kopplats samman med en manager-tjänst i Dif, att han inte är intresserad av jobbet.

ANNONS
Publicerad 2013-04-28 kl 15:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto