Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Janne Jönsson om framtiden: "Några svenska klubbar har ringt"

Foto: Lien, Kyrre/Scanpix

Janne Jönsson är en jagad man. Nästa vecka lämnar tränaren sitt framtidsbesked till norska Ålesund.

- Några klubbar från Sverige har ringt, säger han till fotbollskanalen.se.

Det var i början av 2000-talet som den nu 53-årige Jönsson fick sitt genombrott när han lyfte upp Landskrona Bois till allsvenskan – och implementerade ett vägvinnande spel i Skånelaget. Det skickliga anfallsparet Daniel Nannskog och Danijel Milovanovic satte den offensiva prägeln, uppbackade av tekniska mittfältare som Johan Andersson, Håkan Söderstjerna och Alexander Farnerud.

Efter det flyttade Jönsson till Norge där han blev mästare med Stabaek och sedan förde Rosenborg till två raka tredjeplatser i tippeligan. Nu jobbar han för Ålesund, men efter den här säsongen går kontraktet ut.

- Då är det så att de erbjudit mig en förlängning, men jag har bett att få fundera över helgen för att lämna ett besked i nästa vecka. Under mitt år i klubben har jag trivts väldigt bra och allting har fungerat, men samtidigt lockar det ju också att komma hem, säger Jönsson till fotbollskanalen.se.

Det kanske främsta skälet är att hans familj sedan årsskiftet redan bor i Sverige, vilket också utgjorde orsaken till att Jönsson inte ville teckna något långt avtal med Ålesund tidigare i år. Istället kom parterna överens om ett samarbete som enbart sträcker sig över 2013.

- Just nu vill jag inte säga något om vartåt det lutar, utan jag har lovat att återkomma till Ålesund med ett besked i nästa vecka, säger Jönsson.

Hur ser intresset från Sverige ut?

- Sedan i somras har några olika klubbar ringt för att höra sig för om min situation, men i det här läget vill jag inte uttala mig om vilka det handlar om.

Vi har uppgifter om att du träffat Djurgården för diskussioner. Hur mycket sanning ligger i det?

- Jag förstår att du ställer frågan, men jag kan inte säga något om det just nu. Det får bli det tråkiga svaret: "Inga kommentarer".

Publicerad 2013-10-18 kl 17:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons