Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Jawo dagen efter tragedin: ”Låt inte en handfull personer förstöra nåt du älskar”

Djurgårdens anfallare Amadou Jawo var tagen dagen efter dödsmisshandeln. Men också glad över att vara på planen och träna igen.
- Älskar du fotboll ska du inte låta några få personer förstöra.

När Olympias plan först stormades visste inte DIF-spelarna vad som hade hänt. Väl i omklädningsrummet nåddes det av beskedet om misshandeln, och senare kom dödsbeskedet.
- Från att vara orolig att mista tre poäng så får man höra vad som hänt och allting börjar snurra i huvudet. Man vet inte riktigt vad man ska säga eller göra. Det blev väldigt konstig stämning i omklädningsrummet, säger Amadou Jawo.

Djurgården tränade, tragedin till trots, på Kaknäs i dag. Amadou Jawo var glad över att få lägga tankarna på fotboll, om än bara för en timme. Och han hoppas att fler kan få tillbaka hoppet och kärleken till fotbollen.
- Jag kan säga såhär. Jag kände i går, varför ska vi träna i dag? Men när jag väl kom ut på planen då börjar man tänka på annat, fotboll har den effekten. Och älskar du fotboll ska du inte låta några få personer förstöra. Livet kan inte vara så, man kan inte låta en handfull personer förstöra nåt du älskar.

Publicerad 2014-03-31 kl 16:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons