Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Jawo: ”Flyttar gärna utomlands om det dyker upp något intressant”

Foto: Scanpix

Amadou Jawo

Amadou Jawo har gjort stor succé i Djurgården sedan utlåningen från Elfsborg.

Lånekontraktet går ut efter säsongen och Jawo själv vill utomlands.

- Jag är 29 år, dyker det upp något intressant vill jag flytta, säger Amadou Jawo till fotbollskanalen.se.

Amadou Jawo kom till Djurgården inför årets säsong. Anfallaren fick ingen speltid i dåvarande svenska mästarna Elfsborg och sökte sig därför till en klubb där han skulle få speltid. Under årets säsong har det gått riktigt bra för Jawo, och han har med flera mål och bra spel varit en bidragande orsak till varför Djurgården varit ett av seriens bästa lag de senaste månaderna.

Men lånekontraktet med Djurgården går ut efter säsongen – och då blir det tillbaka till Elfsborg för Jawo. Om inte något annat dyker upp det vill säga.

- Jag vet faktiskt inte vad som händer, jag har inte hört något konkret. Men jag är 29 år och om det dyker upp något intressant utomlands så vill jag självklart flytta, säger Amadou Jawo till fotbollskanalen.se.

Hur ser du på en eventuell fortsättning i Djurgården?

- Jag trivs otroligt bra här. Djurgården gav mig glädjen tillbaka, så jag vill stanna här om det inte dyker upp något utomlands.

Men du vill inte tillbaka till Elfsborg?

- Det är ingen hemlighet att jag trivs bättre i Djurgården. Men som du säkert förstår kan jag inte säga mer innan jag har pratat med Elfsborg.

Fotbollskanalen har även varit i kontakt med Jawos agent, Jonas Svensson.

- Sista november går lånekontraktet ut – sedan har han kontrakt med Elfsborg till sommaren 2014. Men Djurgården vill gärna ha honom kvar, säger Svensson. 

Har klubbarna börjat förhandla?

- Nej, inte än. Vi har sagt att vi ska ta allt efter säsongen är avslutad och det är den ju efter helgen som kommer. Men Jawo trivs väldigt bra i Djurgården och kan så klart tänka sig att stanna i klubben.

På söndag möter Djurgården Öster på bortaplan i den sista omgången av Allsvenskan. Det kan alltså bli Amadou Jawos sista match i klubben.

Publicerad 2013-10-31 kl 13:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons