Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Jönsson kan flytta hem - har träffat Djurgården

Foto: Scanpix

Jan Jönsson tvekar på att fortsätta i Norge. Nu kan fotbollskanalen.se avslöja att han träffat Djurgården för att diskutera Stockholmsklubbens lediga tränarjobb.

- Vi har några olika alternativ, säger Anders Grönhagen.

Svenske Jan Jönsson har ett mycket fint sportsligt facit under sina många år i norska ligan. Han förvandlade Stabaek från ett andradivisionslag till mästare och värvades sedan vidare till Rosenborg säsongen 2011. Trots två raka tredjeplatser i serien och Europaspel fick han dock sparken förra sommaren, och nästa anhalt blev Ålesund. Där har svensken på nytt nått framgång, och nu ligger klubben femma i Tippeligan.

Samtidigt sitter Jan Jönsson på ett utgående kontrakt, och även om norrmännen vill förlänga med honom är det långt ifrån säkert att det blir så. Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se har han tillbringat den senaste veckan i Sverige, och då bland annat träffat Djurgården som ju söker en ersättare till Per-Mathias Högmo.

- Alltså, jag spekulerar inte i vad alla människor har för framtidsplaner. Vi har ju satt igång en process och vi har pratat med några tränare, det kan jag bekräfta. Men i övrigt kommenterar jag ingenting kring det, säger Blårändernas sportchef Anders Grönhagen till fotbollskanalen.se.

Samtidigt vill Ålesund ha ett svar. Sportchefen Henrik Hoff berättar i en intervju med Aftenposten att tiden börjar rinna ut för Jönsson att bestämma sig. Om planeringen inför nästa år ska kunna dra igång behöver man ha reda på om det är dags att börja leta efter någon ny ledare eller inte. Hoff berättar att han ska träffa Jönsson på tisdagen.

- Han behöver inte säga rakt ut "ja" eller "nej", men jag vill att han ger mig en tydlig signal om sin utgångspunkt, säger Hoff.

En sak som kan peka i svensk riktning är att Jan Jönssons familj inte följde med när han lämnade Trondheim för Ålesund. Istället styrde man kosan hemåt, vilket fotbollskanalen.se tidigare rapporterat om. Då, i våras, förklarade Jönsson att han förmodligen följer efter fru och barn inom ganska kort.

- Vi har tagit ett steg hem redan i och med att tre fjärdedelar redan bor i Sverige, så vi får se, sade Jönsson.

Enligt den senaste tidens medierapportering kan även Kalmar FF vara intresserat av 53-åringens tjänster. Där har dock även Hans Eklund nämnts som ett gångbart namn.

Klart är att Djurgården också vill börja bygga upp en långsiktig verksamhet, och att man hoppas ha tränarfrågan löst inom de kommande veckorna. Anders Grönhagen vill inte säga något specifikt om Jönsson, men förklarar hur tidsramarna ser ut.

- Vi hoppas ju givetvis ha ett svar så snart som möjligt. Åtminstone i början av november månad, säger han.

Fotbollskanalen.se har sökt Jönsson för en kommentar.

Publicerad 2013-10-15 kl 09:22
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER