Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

KLART: Fredrik Stenman återvänder till Dif

Foto: TT Nyhetsbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fredrik Stenman är klar för Djurgården, bekräftar klubben idag.

- Vi är givetvis jätteglada. Det är en spelare som brinner för Djurgården, säger Djurgårdens sportchef, Bosse Andersson, till Fotbollskanalen. 

2005 lämnade nu 31-årige Fredrik Stenman Djurgården efter 2,5 framgångsrika säsonger i klubben där han vann två allsvenska guld och två cuptitlar. Sedan dess har han representerat Bayer Leverkusen, Groningen och Brugge.

Stenmans tid i Brugge har präglats av skador och petningar, men i Djurgården har man gott hopp om att han ska bli en bra förstärkning för backlinjen.

- Vi har träffat flera gånger den senast tiden och Fredrik har länge gjort klart att han vill tillbaka till Kaknäs. Vi är givetvis jätteglada. Det är en spelare som brinner för Djurgården och som vi tror kommer att stärka laget, säger sportchefen Bosse Andersson till fotbollskanalen.se.

Stenman ses i första hand som mittback nu när han återvänder till sin tidigare klubb efter en tuff tid i Club Brügge. 

- Det är främst som mittback vi ser honom men han är mångsidig och kan spela på flera positioner. Han har haft ganska lite speltid den senaste tiden, men han har följt ett individuellt träningsschema och är ute och tränar på Kaknäs just nu. Vi har kört fystester med honom och han är formellt spelklar till nästa helg. Realistiskt kommer de väl att dröja lite längre innan han kan spela. 

Fredrik Stenman själv är glad att vara tillbaka i Djurgården.

- Det känns fantastiskt kul att vara här igen. Jag vill komma igång så fort som möjligt med fullt fokus på att hjälpa Djurgården att komma så högt upp i tabellen, säger Fredrik Stenman som är glad att ha lämnat tiden i Brugge bakom sig.

.– Det började i maj förra året då jag fick ett kontraktsförslag med förlängning på ett år med halverad lön. Eftersom varken jag eller min tjej trivdes speciellt bra där inne så var det inte aktuellt för mig och efter det har jag blivit mer eller mindre utfryst, i alla fall sen januari i år. Det finns en viss startsträcka för mig för att komma i den form som jag vill vara men nu är det bara köra, säger han till Dif.se

Publicerad 2014-07-14 kl 10:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons