Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Korttidskontrakt för Djurgårdens nye tränare: "Vårt huvudspår"

Foto: Scanpix

Per-Mathias Högmo och Anders Grönhagen.

Nu är han presenterad. Det blev som väntat norrmannen Per-Mathias Högmo som tar över som tränare i Djurgården efter Magnus Pehrsson. Han har kontrakt över den pågående säsongen.

- Det känns väldigt inspirerande, säger Högmo.

Djurgården har gjort klart med norrmannen Per Mathias Högmo som ny huvudtränare. Den 53-årige Högmo har varit fotbollstränare i snart 25 år i bland annat Tromsö och Rosenborg och han var förbundskapten för det norska damlandslaget som tog OS-guld 2000. Han har även varit förbundskapten för det norska U21-landslaget, herrar.

- Anders (Grönhagen) ringde mig i fredags. Det är något som triggat mig med Djurgården och stockholmsfotbollen. Jag träffade styrelsen i måndags och det känns väldigt bra, säger Högmo som känner Anders Grönhagen sedan Dif-sportchefens tid i Fredrikstad. 

- Klubbens möjligheter är fantastiska med nya arenan, duktig personal och många spännande spelare. Det handlar om att bygga vidare med de resurser som finns i laget. Jag såg matchen i söndags (Dif-MFF) – det är den fotbollen jag vill se, fortsatte Högmo.

Anders Grönhagen var nöjd över att ha hittat en tränare som kan ta över efter avhoppade Magnus Pehrsson.

-Vi är stolta över att Per Mathias är här som jag tycke är en av de mest intressant tränarna vi har i norden, säger Grönhagen som underströk att man inte varit i kontakt med Åge Hareide.

- Per Mathias har alltid varit huvudspåret.

Avtalet mellan Djurgården Fotboll och Per-Mathias Högmo sträcker sig över säsongen 2013. Högmo tillträder med omedelbar verkan.

Publicerad 2013-05-15 kl 13:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons