Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

LUNDHS PODCAST: Pehrsson om tiden efter Djurgården: "Inte kalla det depression, men ..."

Magnus Pehrsson lämnade Djurgården i april 2013 efter en turbulent tid. 
I podcasten ”Lundh” berättar han om den jobbiga tiden.
– Jag ska inte kalla det depression, men det var en tuff tid, säger Pehrsson.

Magnus Pehrsson är gäst i veckans avsnitt av podcasten ”Lundh”. Den 38-årige Pehrsson är tillbaka i fotbollen efter att ha slutat som manager för Djurgården efter att ha upplevt sig hotad.

– Jag har accepterat att det blev som det blev. Jag vet hur jag kände och jag har också förståelse för alla inte behöver förstå det. Det är helt subjektivt vad man känner. För vissa människor så har man olika toleransnivå.

– Förjäkligt att jag behövde känna så. Jättetråkigt att jag inte är kvar och jobbar i den plan vi hade med Djurgården.  Jag har lärt mig otroligt mycket från den tiden. Jag har utvecklats som tränare och människa sedan dess. Jag har verkligen landat i det.

Djurgården hade det jobbigt sportsligt precis innan Pehrsson lämnade sitt uppdrag och 38-åringen blev ifrågasatt när han avgick.

Du blev ifrågasatt och det var många som bagatelliserade det. Hur kändes det?

– Jag ska inte kalla det depression, men det var en tuff tid. Andra kunde berätta hur man skulle känna och ifrågasätta det. Där tyckte jag också att det var media som gav utrymme att andra skulle ifrågasätta. Det tog lite på mig som person. Jag tycker jag varit väldigt ärlig och att ifrågasätta och säga att det fanns andra orsaker till det, det gillar jag inte.

Vissa hävdade att det var ett svepskäl att hoppa av eftersom det gick så dåligt. Hur bemöter man det?

- Jag valde att inte bemöta det för att jag visse att det inte var sant. Jag ville egentligen bara isolera mig. Fram till då var det mitt ultimata jobb att få. Vi hade kommit väldigt långt om man tittar på alla saker vi gjort. Det var väldigt jobbigt, helt enkelt.

Har du varit i kontakt med de här människorna som du garanterat vet vilka det är?

- Nej, det har jag inte. Jag har inte gått på Djurgårdens matcher sen det här hände. Jag har känt att det är andra som kör. Man är alltid utbyttbar. Inte känt något behov av att gå dit och träffa alla. Nu har det gått så lång tid och jag har verkligen kommit vidare. Jag har inget problem att gå på Djurgårdsmatcher.

Utredningen om hot lades ner av polisen och man ansåg att händelsen inte uppfyllde rekvisiten för hot. När det skedde var Järnkaminerna tydliga om att medierna gett en felaktig bild av vad som skett:

"Det vi då kan konstatera är alltså att den bild som målats upp i media, underblåst av DIF själva, inte stämmer. Att några direkta hot skulle ha uttalats på det sätt som kommunicerats verkar helt enkelt inte vara med sanningen överensstämmande. Är vår bild korrekt innebär det också att DIF lidit otrolig skada utan rimlig anledning och att vår förening släpats i smutsen på ett sätt som nog aldrig skett tidigare." 

Publicerad 2014-11-17 kl 06:01
Annons
Annons
Annons