Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Mushekwi hotades att stängas av på livstid: ”Påverkade inte mig”

Foto: Scanpix

Dif:s succéspelare Nyasha Mushekwi hotades av livstids avstängning efter en spelskandal i Zimbawbe - men friades:
- Det påverkade inte mig, för jag var inte en del av det, säger Mushekwi nu.

Det var mellan 2007 och 2009 som Zimbabwes landslag åkte på turnéer till Asien och spelade uppgjorda matcher. Uppgifter har till och med pekat på att det var därför resorna och landskamperna bokades in, för att Zimbabwe skulle förlora och inblandade tjäna pengar.

Några år senare avslöjades skandalen, som kallas för "Asiagate" och mitt i kaoset stod då Djurgårdens nuvarande skyttekung Nyasha Mushekwi. En oberoende kommitté anställdes av Zimbabwes fotbollsförbund anställdes för att utreda de uppgjorda matcherna och snabbt pekades över 80 personer ut.

Kommittén kom sedan fram till 13 personer som riskerade livstidsavstängning från all fotbollsaktivitet och en av dem var just Mushekwi. Han har uppgetts haft en nyckelroll i "Asiagate".

Men 27-åringen friades till slut - bland annat på grund av att han av fri vilja lämnade de bevis han kunde till förbundets kommitté, enligt sydafrikanska och zimbabwiska medier.

Mushekwi hävdar dock i dag att han inte ser landslagsskandalen som ett bakslag eller en motgång i livet.
- Nej, det där påverkade inte mig, för jag var inte en del av det. Jag hörde bara om det och det var ett missförstånd som satte vårt land i en svår situation, förklarar anfallaren.

- Jag är glad nu och allt har retts ut. Det är snart dags för Afrikanska mästerskapen för oss och förhoppningsvis får vi komma tillbaka till VM-kvalet snart, säger Djurgårdens stjärna.

Tidigare har dock Mushekwi medgett att situationen var tuff för hela landet. Nu har han lagt allt bakom sig och hoppas bli uttagen i Zimbabwes landslag igen framöver.

Publicerad 2015-05-22 kl 10:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons