POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DJURGÅRDEN

Odense hyllar Dif-aktuell: Bestämmer oss om en månad

Nu tas ett beslut - Andreas Johansson har utgående kontrakt med Odense och hittills har det varit tyst från den Djurgårdsaktuelle mittfältarens danska klubb. Men nu tar Odenses sportchef bladet från munnen.
- Vi bestämmer oss om en månad, antingen får han ett kontraktsförslag eller så spelar han hösten ut, säger Poul Hansen

Guldhjälte i Djurgården i början på 2000-talet, och det senaste året har ryktena om en återkomst surrat allt högre. Andreas Johanssons kontrakt med Odense går ut i december och han förklarade nyligen för FotbollDirekt att han ännu inte hört något från den danska klubben – om kontraktet inte förlängs slår förstås dörren för en hemflytt upp på vid gavel.
Nu förklarar Odense tystnaden. En förlängning är långt i från utesluten, men Johansson får vänta på besked ett tag till.

- Om ungefär en månad så tar vi ett beslut om vi ska erbjuda Andreas en förlängning, säger Odenses sportchef Poul Hansen till FotbollDirekt.se och utvecklar:

- Att vi tar beslut först då beror på den enorma spelaromsättning vi har haft. Vi har tio nya spelare sedan januari varav sju i sommarfönstret, och så har vi en ny tränare inför den här säsongen (Truls Bech). Han ska få sätta sitt nya lagbygge, det är mycket upp till honom. Vi kommer ta ett gemensamt beslut han och jag, men det kan nog inte dröja längre än till slutet av oktober.

Andreas Johansson har lyft en hög lön i Odense och också haft den lägre artistskatt som gäller för utländska spelare. Huruvida ett nytt kontrakt kan ligga på samma höga lönenivå kan inte Poul Hansen svara på.

- Ärligt talat vet jag inte vad jag har för lönebudget att röra mig med, det beslutas ovanför mig. Sådana saker, eller kontraktslängd vid ett eventuellt förslag, det är något vi får ta senare i så fall.

34-årige Johansson berättade nyligen för FD att han inte ser något slut på karriären än på ett tag. Och Poul Hansen understryker att hans svenske stjärna fortfarande håller väldigt hög klass. Johansson har spelat åtta av nio möjliga matcher för Odense i Superligan denna säsongen.

- Jag ser inga som helst tecken på att åldern börjar ta ut sin rätt. Absolut inte, han är i jättebra form och i princip aldrig skadad, och på sättet han rör sig på planen så… det går inte att se om Andreas är 34, 28 eller 25 år. Han håller i många år till, det är inget snack om det.

- Så vi är jättenöjda med Andreas på alla plan; som spelare, hans ledaregenskaper och vilken bra människa han är utanför planen.

Det låter som att det inte borde vara något snack om annat än en förlängning?

- Nej men som jag sa, det här beslutet handlar om vårt framtida lagbygge och det finns flera aspekter att ta hänsyn till. Vi har många trådar att dra i och mycket att fundera över. Men vi är som sagt jättenöjda med Andreas, det är vi.

Publicerad 2012-09-18 kl 10:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå