Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Officiellt: Olsson tar över Djurgården: "Känns väldigt bra"

Foto: Scanpix.

Allsvenskans sämst bevarade hemlighet har offentliggjorts.

Pelle Olsson tar över Djurgården.

- Det känns väldigt bra, säger han till klubbens hemsida.

Under de senaste veckorna har spekulationerna alltmer pekat i en och samma riktning. Per-Mathias Högmo ersätts av Per Olsson på Djurgårdens tränarpost. Olsson är nära vän med Stockholmsklubbens nygamle sportchef Bosse Andersson, och nu deklarerar Dif.se att den förre Gefleledaren har skrivit på ett treårskontrakt.

– Det känns väldigt bra. Jag har varit väldigt länge i Gefle så det är så klart ett tufft beslut att lämna föreningen, men det känns som en intressant utmaning att se om mitt arbete kan fungera i en stor klubb som Djurgården. Från den dagen som jag fick frågan har det känts som ett väldigt lockande alternativ, säger Pelle Olsson.

Bosse Andersson anser att Olsson har stora fotbollskunskaper och tror att han kommer att kunna utveckla A-laget både som kollektiv och på individuell nivå.

– Det är klart att det ställs högre krav på Pelle i Djurgården än i Gefle men samtidigt får han också bättre förutsättningar och förmånen att leda ett lag på Tele2 Arena med en fantastisk inramning, säger Bosse Andersson.

Anfallaren Amadou Jawo har tidigare jobbat med Olsson, just i Gefle. Han håller inte med om den "tråkstämpel" som 50-åringen fått.

– Det där stämmer inte alls. I båda matcherna mot Gefle i år spelade de jättebra. Pelle har verkligen utvecklat Gefles spelare och deras spel. Det är inte många tränare som skulle ha lyckats så bra som han har gjort. Han är väldigt bra på att bygga upp självförtroendet hos sina spelare, säger Jawo till Dif.se.

- Han är lik Per-Mathias Högmo med sitt tålamod och att han verkligen tror på sina idéer. Med Pelle Olsson kan vi fortsätta där Högmo slutade med samma sköna känsla som vi hade slutskedet av säsongen. Nu blir det inte något helt nytt bara för att det är en ny säsong.

Publicerad 2013-11-20 kl 18:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons