Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Pelle Olsson om cupfiaskot: "Det får inte hända"

Foto: Scanpix

Djurgården åkte ur svenska cupen efter att man förlorat mot division 1-laget Norrby. Efter gruppspelets sista omgång var tränaren Pelle Olsson väldigt besviken.
– Detta får inte hända och det är vi medvetna om, sa han till Fotbollskanalen.

Igår studsade Djurgården tillbaka efter veckans cupfiasko då man slog IFK Norrköping hemma på Tele2-arena med 3-1. Men trots seger mot den allsvenska rivalen så blev lagets prestation i svenska cupen ett stort fiasko. Efter vinsten så var Pelle Olsson besviken över att man inte gett sig själva chansen att ha en gruppfinal mot "Peking".

– Vi var jättebesvikna över att den här matchen inte skulle gälla något. Vi hade ett läge att skaffa oss den situationen men lyckades inte. Då är det bara att börja om och tänka på att använda den här månaden för att förberedda oss för allsvenskan, sa han igår till Fotbollskanalen.

– Det som hände nere i Norrby var att vi gick ut med ett stort övertag, men sen kom de upp och gjorde mål direkt när de kom över på vår planhalva. I den andan fortsatte matchen. Vi var inte tillräckligt tydliga i vårt anfallsspel och då får man kontringar emot sig. Det var få anfall som vi dödade utan fick istället springa mot eget mål vilket är väldigt jobbigt i fotboll. Varför det blev så, visste jag det så skulle jag kanske vara tränare i La Liga.

Har detta blivit en tankeställare för dig den här veckan?

– Det är en reminder om vad fotboll handlar om. Fotboll går ut på att inte få omställningar emot sig och det gäller i alla lagidrotter. Det var enormt tydligt i den matchen. Allting hänger ihop i fotboll det gäller att skapa målchanser, men samtidigt hitta balansen bakåt. I den matchen blev vi för öppna bakåt. Thats it.

Men menar du att ni egentligen är ett lag som är bättre på kontringsspel än att föra spelet?

Alla lag är bättre när det är öppna ytor. Sen så gäller det att få en matchbild där man inte låter motståndarna få ställa upp sig för mycket. Mot Mot Norrby hade vi 8-9 målchanser, problemet var bara att vi släppte till nästan lika många bakåt. Det får inte hända och det är vi ytterst medvetna om och hade gärna varit utan den lärdomen.

– När domaren blåser igång Allsvenskan så är vi fortfarande i en utveckling. I premiären kommer tio av truppens 23 spelare att vara nya. Det skulle därför vara konstigt om det bara satte sig på en gång. I förra matchen mot Norrby så startade vi med sju nyförvärv och det är klart att det kan kosta i visa lägen.

Nu väntar en månads träning för Djurgården innan det är dags för den allsvenska premiären där man möter Elfsborg hemma den 5:e april.

Publicerad 2015-03-06 kl 08:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons