Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Positiva nyheter för Djurgården - duon tillbaka: "Jävligt skönt"

Foto: SCANPIX

Martin Broberg

Poängmässigt är Djurgårdens match mot IFK Norrköping i Svenska Cupen i morgon betydelselös. Men glädjande för blåränderna är att både Sebastian Andersson och Martin Broberg är tillbaka i truppen efter skador.

- Det känns jävligt skönt. Jag hoppas få spela 25-30 minuter, säger Broberg till fotbollskanalen.se.

Mer eller mindre sedan årsskiftet har Martin Broberg haft ljumskproblem. Nu är Djurgårdens yttermittfältare äntligen redo för spel igen. 24-åringen är med i truppen som ska ta sig an IFK Norrköping i Svenska Cupen under torsdagen.
- Det känns jätteskönt att vara tillbaka. Det är jävligt skönt, säger Broberg till fotbollskanalen.se.

- Jag har varit i full träning i lite mer än två veckor nu och det har känts jättebra. Nu är det bara att gnugga på och trycka sig igenom. Jag måste komma in i matchtempo och det gäller att bita i ordentligt och se till att få så mycket träning och matcher som möjligt, fortsätter han.

Hur mycket orkar du om du skulle få speltid i morgon?
- Vi har bollat lite grann och diskuterat det här med fysteamet och så. Jag hade säkert orkat 45 minuter, men om det blir speltid så blir det nog mindre än så. Jag måste börja någonstans så att vi trappar upp successivt, säger Broberg.

- Jag hoppas få några minuter i alla fall. 25-30 minuter vore jätteskönt.

När Broberg nu är tillbaka på fotbollsplanen mår han också mycket bättre.
- Det är bara skönt att vara med i truppen igen och känna stämningen. Bara känslan av att vara med igen ger energi. Matchen i sig har ingen betydelse mer än att vi ska utveckla oss och passa på att förbereda oss så bra som möjligt inför premiären hemma. Men jag längtar till i morgon. Jag känner ett extra sug.

U21-serien drar igång nästa vecka. Är det aktuellt med spel där?
- Ja, precis. Alla matcher som kommer nu är väldigt viktiga och värdefulla för att få matchtempo. Serien drar igång nästa vecka och förhoppningsvis kan jag få en betydligt större matchdos då, avslutar Broberg.

Även anfallaren Sebastian Andersson är tillbaka i Djurgårdens trupp till matchen mot "Peking". Andersson har missat stora delar av försäsongen. Försvararen Fredrik Stenman är den ende spelaren som inte är tillgänglig för spel. Ryggbesvär stör honom fortfarande.

Det är också klart att anfallaren Sam Johnson inte kommer att stara. han har problem med en tand, meddelar Djurgårdens tränare Pelle Olsson på klubbens hemsida.

Publicerad 2015-03-04 kl 17:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons