Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Publikrusningen till "tvillingderbyt" spränger systemet

Foto: Scanpix

Egentligen skulle Djurgården släppa biljetterna till derbyt mellan Djurgården och AIK på fredag. Men på grund av stort intresse tvingas biljettsläppet skjutas på till den 4 september.

- Det är ett angenämt problem, säger Djurgårdens marknadschef Daniel Malmgren.

Medlemmar, de med säsongskort, VIP och samarbetspartners har fått förbeställa biljetter till Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården. Förfrågningarna har varit så stora att Djurgårdens kansli inte klarat det stora trycket och nu får man vänta med det allmäna biljettsläppet. 

- Det är helt otroligt. Även om vi hade räknat med stort tryck är det här något ofattbart. Mig veterligen har inget derby i modern tid haft så hög försäljning och hög beläggning så här långt innan matchen som detta. Om vi har tur är matchen slutsåld redan nästa vecka. Att vi skjuter på släppet beror på att vi inte vill råka sälja för många biljetter, säger Daniel Malmgren, marknadschef på Djurgården Fotboll.

Ungefär 20 000 biljetter lär redan nu vara förhandssålda, vilket innebär att bara en tredjedel av Tele2 Arena kommer släppas ut på marknaden nästa onsdag. Flera sektioner är redan utsålda.
Ett derby av den här kalibern innebär ett rejält lyft för Djurgården - men även för Allsvenskan i stort, menar Malmgren.

- Det är ovärderligt för oss. Ekonomiskt sett är det årets största match med ett rejält klirr i kassan. Men uppmärksamheten är också viktig, att snacket kommer igång. Jag tror att uppmärksamheten av sådana här stora matcher smittar av sig på Allsvenskan i stort. Det är såklart likadant när Malmö och IFK Göteborg spelar, uppmärksamheten som den matchen fick är till vår fördel, säger Daniel Malmgren.

Det stora trycket beror till stor del på att matchen är Djurgårdens första hemmaderby på 21 år. Sedan 1992 har derbyna mot AIK fått spelas på Råsunda. Men i och med Djurgårdens flytt till Tele2 Arena får man äntligen möta AIK på hemmaplan.

- Den här flytten till Tele2 Arena har varit ett verkligt lyft för oss. Trots att de sportsliga framgångarna inte varit så stora har flytten inneburit att fler och fler kommer och tittar på Djurgården. Publiksnittet har ökat markant, säger Daniel Malmgren.

Att man nu skjuter på släppet beror alltså på en rädsla för att råka sälja för många biljetter. Nu innebär det några hektiska dagar på Djurgårdens kansli för att kunna sortera vilka biljetter som faktiskt finns kvar till försäljning.

- Det är ett angenämt problem, säger Malmgren.

Publicerad 2013-08-29 kl 12:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons