Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Saknar Djurgården spets? - ”Det får vi se”

Foto: Scanpix

UPPLANDS VÄSBY. Djurgården tappade flera nyckelspelare förra året. Så har blåränderna tillräcklig spets i truppen? 

Den frågan fick tränaren Pelle Olsson på den allsvenskan upptaktsträffen i dag, efter att spelare som Daniel Amartey, Erton Fejzullahu och Simon Tibbling lämnat.
- Det får vi se. Vi har en bättre bredd i alla fall och vi har klarat av försäsongen på ett bra sätt. Sen spelar det ingen roll för när allsvenskan börjar blir det nytt och färskt. Det är en helt annan sak i allsvenskan, svarar Olsson.

- Men det är det som är spännande i livet, man vet aldrig. Men det känns bra. För att ha så många nya spelare, över 50 procent av utespelarna är nya, känns det som att vi ligger ganska långt fram. Men utvecklingen ska även fortsätta efter 5 april.

Vilka parametrar skruvar ni på för att ta nästa steg?
- Vi skruvar på alla parametrar. Vi var ganska stabila tabellmässigt förra året. Vi låg och skvalpade i mitten, men vi var inte tillräckligt stabila för att ta sig upp i toppen. Nu ska vi hitta jämnheten och har en bredare spelartrupp.

Många spelare har kommit och gått i Djurgården under de senaste åren.
- Jag har inte strävat efter att på tre fönster tappa 18 spelare. Det första jag sa när jag kom till Djurgården var att jag ville ha kontinuitet. Men vi har ändå stommen kvar från i höstas. Därifrån är det bara Tibbling och Adde (Johansson) som har försvunnit egentligen. Annars är det spelare som var utanför elvan och strävade efter mer speltid som har lämnat. Sen har vi fått in bra spelare i bra karriärlägen, säger Pelle Olsson.

Publicerad 2015-03-23 kl 13:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons