Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Smerud om Djurgårdens intresse: "Kul att vårt jobb uppmärksammas"

Foto: Scanpix

Djurgården vill ha Leif Gunnar Smerud som tränare.
För första gången uttalar han sig om Dif:s intresse.
"Det är kul att vårt jobb uppmärksammas", skriver han i ett mejl till fotbollskanalen.se.

Per-Mathias Högmo är klar som norsk förbundskapten och därför ska Djurgården ha en ny tränare. För två veckor sedan avslöjade fotbollskanalen.se att klubben vill ha Leif Gunnar Smerud, efter tips från vännen Högmo.

Nu har fotbollskanalen.se varit i kontakt med Hönefoss tränare. Eftersom laget har en väldigt viktig match kvar i Norge där det avgörs vilken serie det blir nästa år vill inte Smerud säga för mycket – men 36-åringen är glad över att kopplas ihop med Djurgården.

"Som i alla spekulationer kring mig och mitt tränarteam önskar jag att inte kommentera mer än att det är kul att jobbet vi har gjort i en liten och färsk klubb i norsk toppfotboll blir uppmärsammad", skriver Smerud i ett mejl till fotbollskanalen.se.

"Jag ber om förståelse för att vi har fullt fokus på avslutningen av säsongen med Hönefoss och jag kan bara säga att jag är väldigt nöjd med att träna Hönefoss som den senaste tiden har tagit många poäng, som har en bra form och som spelar en bra anfallsfotboll."

Leif Gunnar Smerud har arbetat tillsammans med Pål Arne Johansen i såväl det norska damlandslaget som i Hönefoss. Duon är väldigt sammansvetsad och har Per-Mathias Högmo som mentor.

Med en omgång kvar av den norska ligan ligger Hönefoss sist i tabellen och har två poäng upp till kvalplatsen. Senast tog laget en viktig 3-1-seger mot Sogndal och efter matchen menade Smerud att det inte blir en bättre placering än kval på grund av att man har haft interna stridigheter.

Från slutet av maj till mitten av augusti tog Hönefoss bara tre poäng på nio matcher och med en målskillnad på 7-22. Laget rasade i tabellen och enligt VG ledde det till att flera spelare visade ett missnöje med Smerud, bland annat ska han ha fått kritik för att ha varit för negativ och hård i sin kritik. Tränaren ska ha tagit till sig kritiken och pratat ut med spelarna.

- Jag tycker att vi hade en bra vår. Vi låg väl på tionde plats, men så hade vi en period i somras där vi tog tre poäng på nio matcher och då var det en hel del problem i Hönefoss, säger Smerud till VG.

Efter säsongen går kontrakten ut för Leif Gunnar Smerud och Pål Arne Johansen och de har inte fått något erbjudande om en förlängning.

- De vill nog fortsätta jobba tillsammans och det är naturligt att de kollar på andra alternativ eftersom deras avtal här går ut. Vi i Hönefoss vet inte om vi hänger kvar eller inte och därför har vi sagt att vi avvaktar med tränarfrågan tills vi vet. Vi vill veta vilken division vi ska spela i innan vi beslutar oss för vilken tränare vi vill ha, har ordförande Niels Röine sagt till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2013-11-05 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons