Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

"Super-Bo" tillbaka i Djurgården

Foto: Djurgården

Bosse Andersson gör comeback i Djurgården. På onsdagen presenterades ”Super-Bo” som ny sportchef.

Det som fotbollskanalen.se skrivit tidigare är nu officiellt. Bo Andersson, 45, är tillbaka i Djurgården. Kontraktet är på tre år.

– Det känns otroligt bra i hjärtat. Det är ett hedersuppdrag som jag verkligen ser fram emot, säger han till klubbens hemsida.

Andersson var klubbdirektör i Djurgården mellan 1999-2009. Under den tiden vann Djurgården tre SM-guld och tre cuptitlar.

– Jag får en större och klarare roll än under min förra tid i Djurgården för att utveckla föreningen, bland annat genom att koordinera utvecklingen av ungdoms- och akademiverksamheten med A-laget, säger han till klubbens hemsida.

Klubbens ordförande Lars-Erik Sjöberg är nöjd:

– Vi får tillbaka ett stort Djurgårdshjärta till föreningen. Bosse Andersson är en mycket kompetent fotbollsstrateg och har ett nätverk inom både svensk och internationell fotboll som är unikt, säger han.

Som fotbollskanalen.se avslöjat jobbar klubben även för att få in Gefles manager Pelle Olsson som tränare. Olsson var på väg till Djurgården redan förra gången Andersson hade sportsligt ansvar i klubben. 

Han får dock norsk konkurrens. Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se vill många inom klubben hitta någon som kan länka samman Per Mathias Högmos arbete och som vi har skrivit är Hönefoss tränare Leif Gunnar Smerud ett hett namn. Han jagas även av Brann. 

Enligt Expressen är även Norges assisterande förbundskapten Tor-Ole Skullerud ett aktuellt namn för jobbet.

Publicerad 2013-11-13 kl 14:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons