Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Svårt för Djurgården att behålla Högmo: "Han blir förbundskapten"

Foto: Scanpix

Per-Mathias Högmo är obesegrad i Djurgården.
Efter säsongen går kontraktet ut - och klubben tror att det blir svårt att behålla norrmannen.
- När "Drillo" slutar så blir han förbundskapten i Norge, säger Anders Grönhagen.

Per-Mathias Högmo har fått en bra start som tränare i Djurgården. Först blev det 1-0 mot Halmstad och på onsdagen 1-1 mot AIK. Norrmannen har bara ett korttidskontrakt som går ut efter säsongen - och det lär bli svårt att behålla honom. Högmo är nämligen högaktuell att bli förbundskapten i Norge.

- Vi har fått en av nordens mest intressanta och karismatiska tränare. När "Drillo" slutar så blir han förbundskapten i Norge, säger Dif:s sportchef Anders Grönhagen till fotbollskanalen.se.

Tror du det?

- Ja, det tror jag. Så vi är mycket nöjda. Han har ett fantastiskt jobb med spelarna och med individuella samtal och träningsfilosofi och allting. Det passar Djurgården i dag. Vi är skitnöjda med vad som har hänt. 

Kan det bli så att han värvar någon spelare från Norge?

- Han har givetvis haft spelare i Norge som han tror skulle passa i Djurgården men vi har inte hunnit prata om det. Det har varit en dal andra saker att jobba med. 

Kjell Jonevret har tidigare tränat Djurgården. Nu är han i Viking Stavanger och tror precis som Grönhagen att Högmo kan bli förbundskapten i Norge.

- Djurgården hade tur att Högmo var ledig. Han kan bli förbundskapten efter "Drillo", säger han.

- Jag tror att han blir bra för Djurgården. Han är en typisk 4-4-2-man. Han är noggrann och duktig på att organisera ett lag. I Rosenborg som har krav på sig var det jobbigare, men i Tromsö som har små medel gick det väldigt bra. För Djurgården kan det här passa jäkligt bra. Det har känts som att det har varit rörigt. Organisationen har inte suttit och den biten tror jag han är bra på. En duktig och trevlig kille.

Publicerad 2013-05-23 kl 13:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons