Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Tommy Jacobson fortsätter som ordförande i Dif - trots uteblivna resultat

Foto: Scanpix

Det blev ingen topp-tre-placering 2012.
Men Tommy Jacobson har ändå bestämt sig för att fortsätta som ordförande i Djurgården.
- Jag väljer att köra i ett år till, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter säsongen 2009 röstade Djurgårdens medlemmar fram Tommy Jacobson som ny ordförande efter Per Darnell. Då hade Dif haft två turbulenta säsonger där man bland annat kvalade sig kvar i allsvenskan och den nya styrelsen tillträdde med en treårsplan som skulle utmynna i en plats bland Sveriges tre bästa lag. Målsättningen var en topp tio-placering 2010 och topp-tre 2012.
Så här har det gått: Tia 2010, Elva 2011, Nia 2012.

Men trots svaga resultat har Tommy Jacobson medlemmarnas förtroende - nu står det klart att han kommer att göra sitt fjärde raka år som ordförande i Djurgården. I mars är det styrelsemöte och Jacobson har redan bestämt sig för att sitta kvar på posten.

- Jag har fått frågan och jag väljer att köra i ett år till. Det är jäkligt kul fortfarande, säger han innan tabellplaceringarna kommer på tal.

- Det är bara att titta på tabellen, den talar sitt tydliga språk. Nu har Magnus (Pehrsson) fått två år på sig att sätta prägel på laget. Jag litar på honom, han är nöjd och säger att vi är bättre nu, då litar jag på det.

Förväntningarna på Tommy Jacobsons ordförandeskap var höga när han tillträdde 2009 då han som "vallöfte" hade 25 miljoner kronor som skulle användas till att sanera ekonomin, och till spelarköp.

- Det har varit mycket jobb och det har varit en stor omsättning i truppen. Jag tycker att vi förbättrar oss och tar steg i rätt riktning.

Genom åren har Tommy Jacobson legat bakom flera tunga värvningar - bland annat finansierade hans kapitalförvaltningsbolag Andreas Isaksson och Kim Källström. Samma år, 2000, satsade han och dåvarande ordföranden Bosse Lundquist flera miljoner i riskkapitalbolaget Djurgården Fotboll AB som enbart köpte och sålde spelare till Djurgårdens IF Fotbollförening.

Publicerad 2013-01-21 kl 17:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons