POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DJURGÅRDEN

TV: Dif-hjältens förvandling: "Blir en pappa i laget"

Andreas Johansson är tillbaka i Djurgården.

Som en ledare.

- Med den erfarenheten jag har är det naturligt att jag får ta en papparoll i det här laget, säger han till fotbollskanalen.se.

Andreas Johansson, 34, var med och vann allsvenskan 2002 och 2003. Sedan dess har han varit utlandsproffs i Wigan, Ålborg och Odense. Nu är han tillbaka i Djurgården - mer mer erfarenhet och på en ny position.

- När jag var här senast så var jag en tillbakadragen anfallare. Med åren har det blivit att jag klivit bakåt och nu är jag en central mittfältare som är med mer i uppbyggnadsfasen, säger han till fotbollskanalen.se.

- Med den erfarenheten jag har är det naturligt att jag får ta en papparoll i det här laget. Det finns många yngre spelare som nog kan behöva någon som har varit med ett tag.

Djurgårdens manager Magnus Pehrsson önskar fler ledare i sitt lag. Därför är han glad över att få jobba med Andreas Johansson igen.

- Han är framför allt en bra fotbollsspelare som ska göra oss bättre. Jag tror framför allt att hans passningsspel och hans självförtroende, önskan att ha mycket boll och sätta andra i rörelse med korta och långa passningar, framför allt de långa passningarna är något vi har saknat lite. Det andra är att sprida den kunskap och erfarenhet som Andreas har fått under de här åren. Att vara ett föredöme och se vad det är som krävs. Kunna hjälpa till och lägga krav på våra unga spelare, säger Magnus Pehrsson.

- Han brinner för fotbollen och nu har han kommit till en sån ålder och en sån mognad att han inte bara kan brinna själv utan han kan få andra att brinna också. Han kan hjälpa... vi har ju många unga spelare i dag och framför allt i hans position har vi ju två väldigt stora talanger i Simon Tibbling och Daniel Amartey, som kommer bli vår spelare nästa år och som jag hoppas att han konkurrerar med men som jag även hoppas att han kan hjälpa på traven.

Så du ser Andreas som en ledare?

- Jag hade honom som kapten i Ålborg och det fungerade på ett okej sätt. Jag har redan berättat för Andreas att jag begär ännu mer den här gången för nu är han ännu äldre och han flyttar hem till sin hjärteklubb. Jag hoppas verkligen att han blir en av ledarna.

- Jag tror att det finns en enorm dimension i att ha ett antal spelare på planen som kan göra att man själv inte behöver skrika sig hes och det hoppas jag kunna utveckla med några spelare nästa år där Andreas är en av dem.

Har du saknat ledare?

- Jag tycker att vi har kunnat önska ännu mer i det. Det handlar ju inte bara om spelaren utan det handlar om relation mellan spelare och tränare. I Andreas, Erton och några till så finns det material att jobba med för mig nu och det är något jag vill göra. Att vi får ett ännu större ledarskap spritt på några stycken på planen som gör oss bättre och mitt jobb enklare förhoppningsvis.

Publicerad 2012-11-26 kl 19:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå