Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

TV: Dif:s målkung ordnade ny seger

Djurgården vann igen, och har nu fyra raka matcher utan förlust.

En handfull spelare i Djurgården har gjort ett allsvenskt mål den här säsongen. En - Amadou Jawo - har gjort fyra. Det senaste gav seger mot Kalmar, 1-0.
-Han är väldigt stabil över 90 minuter, sade tränare Per-Mathias Högmo om sin matchvinnare.

Erton Fejzullahu skrevs inför säsongen upp som stjärnan som skulle göra det för Djurgården, bland annat lovade nu avhoppade tränaren Magnus Pehrsson att anfallaren skulle vinna skytteligan. Nu har fokus i stället flyttats till Amadou Jawo. På torsdagen gjorde 28-åringen sitt fjärde mål för säsongen och låg bakom segern mot Kalmar, 1-0.
-Vi gör mål i varje match nu och Jawo är närvarande både offensivt och defensivt. Erton har visat i perioder vad han kan och jag hoppas att det här ökar hans motivation, sade Djurgårdens nye tränare Per-Mathias Högmo.

Taktiken fungerade
Den första vassa målchansen avgjorde matchen.
Efter många försök från båda lagen slog Mattias Östberg den dittills enda lyckade långbollen i den 16:e minuten. Den skar igenom Kalmar-försvaret och friställde Jawo som kunde trycka upp bollen i nättaket.
-Vi pratade om att de skulle pressa och att vi skulle försöka lägga in bollar bakom dem. Jag var fri nästan från halva planen, så jag hann tänka mycket. Men det gick ju, sade Amadou Jawo.

Liksom tränaren hoppas han att hans goda form också ska tända Fejzullahu.
-Det är bra att vi har olika matchvinnare. Nu blir Erton hårt uppvaktad för att han är Erton. Om vi andra får mer uppmärksamhet kan han också få mer tid.

I halvtid byttes Jawo ut - en "säkerhetsåtgärd".
-Jag opererade mitt vänstra lår förra året och fick lite känning, men jag hade kunnat spela.
Kalmar pressade på hårt på slutet och ett trippelbyte gav energi. Men när Djurgårdsklacken för tredje-fjärde gången under matchen tände bengaler kom det av sig.

-Vi släpper in ett onödigt mål i början. Sedan är passningsspelet inte bra nog vilket ledde till mer duellspel. Där var Djurgården klart bättre än oss. Vi gör en uppryckning efter bytena men sedan blev det paus på grund av elden och då tunnades det av, sade Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand.

Djurgården klättrade genom segern från 16:e och sista plats till elfte. Samtidigt tappade Kalmar mark till toppen.

Publicerad 2013-05-30 kl 21:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons