Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

TV: Djurgårdens nya fiasko - krossat av Åtvid

Foto: Cmore.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Åtvidaberg tog ledningen genom ett självmål.

Djurgården åkte på ett nytt fiasko.

Förnedrat och krossat av Åtvidaberg.

- Vi är överkörda, säger tränare Anders Johansson efter 5-1-förlusten.

Kollegan Peter Swärdh ville se ett rakt, beslutsamt anfallsspel på Kopparvallen mot allsvenskans slagpåse just nu. Det fick han.

Och kunde efter säsongens urladdning konstatera:

- Vi kunde spela ut, vi får effektivitet kring det vi gör. Vi fullföljer trenden att vara bättre och bättre och hoppas kliva fram lite till och ta första bortasegern, säger Swärdh.

Imad Zatara prickade in 1—0 på frispark — med god hjälp av Marc Pedersens ben. Och så här i handbollens slutspelstider bjöd Kristian Bergström, Daniel Sjölund och Zatara på en läcker upprullning, varpå Viktor Prodell skickade in 2—0 via stolpen.

- Vi fick igång vårt spel. När vi gjorde målen släppte allt annat också. Vi fick ett väldigt självförtroende, säger Imad Zatara.

Det var bud på mer och mer kom.

Föll ihop som ett korthus

Stackars Pedersen trampade snett, hängde inte med Sjölund på vänsterkanten. Kenneth Høie stod i vägen för Zataras avslut, men returen gick ut till Tom Pettersson som fick drömträff. Skymde Høie var chanslös när bollen dessutom touchade en försvarare.

Jumbon Djurgården rasade ihop som ett illa byggt korthus.

- Vi måste prata om vad det är som händer när vi släpper in så många mål på bortaplan. Vi spelade inte som vi hade sagt och vi stoppade inte blödningen och det måste vi kunna. Vårt försvarsspel är inte bra. Det kunde ha blivit betydligt större siffror, säger Anders Johansson.

Zatara spädde på till 4—0, Prodell rullade in 5—0 och då var det nästan en halvtimmas lidande kvar för de tillresta Djurgårdsfansen. Deras budskap till spelarna gick inte att missförstå: Ramsor som "Ni borde skämmas" och "Legoknektar" ekade taktfast.

Amadou Jawo replikerade med 5—1 i 81:a minuten.

Segern mot Örgryte i cupen och den kommande finalen mot IFK Göteborg gav den sargade klubben något att glädjas åt i onsdags.

Men den kostade också och underbart är kort.

Två mål och en poäng

Både Erton Fejzullahu och Nahir Oyal gick sönder och fanns inte med i jakten på årets första trepoängare.

Om de saknades?

Nästa fråga.

Två mål (Jawo har gjort båda) på sex matcher. 16 insläppta. En inspelad poäng av 18 möjliga. Tillförordnade sportchefen Anders Grönhagen satt högt upp på Kopparvallens träläktare och antecknade flitigt i sitt block. Det lär ha varit allt annat än en hyllningstext.

En lång önskelista på nya spelare till sommaren?

- Nu känns allt tufft, men vi måste se framåt. Vi hade en period i första halvlek när vi var bra men inte får utdelning. Det får vi ta med oss, säger Anders Johansson.

Åtvidaberg: H.Gustavsson - Tinnerholm, Hallingström, Moberg, Al.Olesen - Christensen, T.Pettersson, Sjölund, Bergström - Zatara, Prodell

Djurgården: Höie - M.Pedersen, Östberg, Bergström, Arvidsson - Nymann, Chibsah, A.Johansson, Span - Donyoh, A.Jawo

Publicerad 2013-05-04 kl 17:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons