Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

TV: Erton lämnar Djurgården - tänker inte förstärka

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Erton Fejzullahu

Erton Fejzullahu, 26, lämnar Djurgården - för Kina.

Men någon välstuderad flytt är det inte.

– Det är inget man kollar på i soffan en lördagkväll, säger Erton om den kinesiska fotbollen.

Efter två säsonger är tiden i Djurgården över för Erton Fejzullahu. Anfallaren, som under långa tider varit lagets nyckelspelare sedan han anlände från Mjällby sommaren 2012, har skrivit på för kinesiska Beijing FC.

26-åringen lånas ut i fem månader med en utköpsklausul, som förlänger kontraktet med två år, till den kinesiska klubben. Flera spelare, bland annat Tobias Hysén och Nicklas Backman, har lämnat för Kina den senaste tiden. Men någon större koll på fotbollen i landet erkänner Erton att han inte har.

– Det är inget man kollar i soffan en lördagkväll. Det dök upp, det lockade med det de kom fram med, de ligger tvåa i ligan och har 45 000 i snitt på hemmaarenan. Det var intressant och jävligt bra ekonomiskt för klubben, säger anfallaren.

Kinas transferfönster stänger på torsdag och 26-åringen beskriver det hela som en snabb affär.

– Jag har inte hunnit prata med klubben. Det har gått jävligt snabbt.

Klubbens bekräftar på sin hemsida att Erton själv velat lämna ett tag och Pelle Olsson, tränare, är beredd på situationen.

– En väntad utveckling. Vi har vetat det, flera klubbar har följt honom och under hela sommaren har det varit en ständigt pågående diskussion. Det är ingen oväntad situation, säger han till Fotbollskanalen.

Men det kan inte vara kul att tappa bästa målskytten?

– Jag har varit tränare i allsvenskan i många år och har tappat den mest framgångsrika forwarden i sommarfönstret vid många tillfällen, om det är något jag är van vid att hantera så är det detta.

Försäljningen öppnar ändå vissa dörrar. Aleksandar Prijovic har erkänt frustration över sin bänkplats de senaste situationerna och har en klar plats att ta i elvan nu.

– Han är inne i det. Självklart att han står där och bara väntar på att få visa hur bra han är, det ska bli härligt att se. Jag hoppas att de spelare vi har kommer att jobba stenhårt för att se till att saknaden av Erton blir liten, säger Olsson.

Behöver ni förstärka truppen nu?

– Nej, så har vi inte resonerat. Vi har Prijovic, (Amadou) Jawo, (Mark) Mayambela, (Philip) Hellquist och Tim Söderström på väg tillbaka efter skada. Om truppen i övrigt håller sig intakt vad det gäller offensiva krafter är de alternativen bra.

– Men i det korta perspektivet är det klart att det märks om vi har tappat tre spelare. Vi har inte en fullt lika bred trupp som för några veckor sedan just nu.

Publicerad 2014-07-27 kl 11:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons