TV: Göteborgs gulddrömmar långt borta efter tveksam straff i slutsekund

Djurgården

IFK Göteborg lyckades inte sätta press på Malmö FF i guldstriden.
Efter 1-2-förlusten borta mot Djurgården är guldpytten på Kamratgården avlägsen.
-Det är klart att MFF säkert har börjat trycka upp guldtröjorna, säger IFK-tränaren Mikael Stahre.

Straff eller inte?

Vid seger mot Djurgården hade Göteborg seglat upp bara en poäng bakom MFF inför skåningarnas match mot Häcken senare på söndagen.

Men det fanns inga mästartakter alls i göteborgarnas insats mot Djurgården. Stockholmarna vann avslutsstatistiken med 23-6 - och det var det allra sista avslutet som blev avgörande.

Efter några böljande tilläggsminuter där båda lagen gick för tre poäng fick Djurgården straff. Amadou Jawo satte säkert 2-1 i 96:e minuten och ordnade en rättvis seger för Djurgården, även om det efteråt rådde delade meningar om huruvida Daniel Amartey verkligen revs ned innanför straffområdeslinjen.

För Göteborg innebar förlusten sannolikt knockout i kampen om SM-guld.
-Vi slarvar bort det lite i dag, känns det som. Vi har inte varit jättebra i de två senaste matcherna, och det räcker inte när man möter så här bra lag, säger Tobias Hysén.

Landslagsanfallaren hade en tung dag längst fram i IFK, som hade väldigt svårt att skapa några farliga chanser. När Blåvitt ändå tog ledningen i 45:e minuten kom det som från ingenstans - Jakob Johanssons 1-0-halvvolley från 25 meter var gästernas första avslut på mål.

Glädjen blev kortvarig. Martin Broberg utjämnade fem minuter efter paus och sedan var det Djurgården som var närmast ett segermål innan Jawo till slut fick Tele2 Arena att koka med sitt straffavgörande.
-Vi är jättebesvikna att vi förlorar matchen. Vi gick stenhårt för en trepoängare, vilket hade krävts för att vi skulle vara med hela vägen in, säger Mikael Stahre.

IFK Göteborg har på papperet ett ganska enkelt spelschema kvar, men det har å andra sidan MFF också.
-Vi har gett oss själva jättemycket att göra, men så länge det finns en teoretisk chans kommer vi att gå för det, säger Tobias Hysén.

Samtidigt som Göteborg troligen såg guldchanserna försvinna fortsätter höststarka Djurgården sin fotbollsallsvenska klättring under succétränaren Per-Mathias Högmo. Laget som parkerade i botten i våras är ny tabellsjua.

Publicerad 2013-10-06 kl 17:23