TV: Här sänker han Dif i premiären - och hyschar fansen

Djurgården

Här sänker Gunnar Heidar Thorvaldsson Djurgården.

Sedan hyschar han Stockholmsklubbens fans i premiären på Tele 2 Arena.

Hammarby och Örgryte misslyckades med att göra mål i premiären på Tele 2 Arena. Djurgården och Norrköping behövde bara tolv minuter — för att göra var sitt. Matchen vann Norrköping med 2—1.

Mindre än ett dygn efter lördagens mållösa superettanmöte på Tele 2 Arena var det dags för första allsvenska matchen på nya arenan.

27 798 åskådare (29 175 fanns på plats när Hammarby mötte Örgryte) såg bortalaget Norrköping göra första målet redan efter drygt tre minuter.

Anfallaren Imad Khalili utnyttjade slarv i Djurgårdens försvar, sprang sig fri och chippade i mål. Khalili, som kommer att spela för Helsingborg nästa säsong, gjorde säsongens sjunde mål.

1—1 kom på straff i den tolfte minuten efter en hands. Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson slängde sig åt ena hållet, Andreas Johansson placerade in bollen i andra.

Djurgården hade bäst chanser att även göra 2—1. Bland annat sköt Daniel Amartey högt över i öppet läge.

Men det dröjde fram till matchminut 73 innan nästa boll gick i mål. Då var det Gunnar Heidar Thorvaldsson som sköt 1-2 för Norrköping, till stor försmädelse för de nästan 28 000 på läktaren. Särskilt som anfallaren  i sitt firande sprang förbi hemmalagets klackläktare för att tysta supportrarna med en gest där han lade fingret till munnen.

Förlusten var Djurgårdens andra raka. I nästa match är dessutom är mittfältarna Andreas Johansson och Daniel Amartey avstängda.

Djurgården: Kenneth Höie - Peter Nymann, Mattias Östberg,  Emil Bergström, Petter Gustafsson - Martin Broberg, Daniel Amartey, Andreas Johansson (k), Simon Tibbling - Amadou Jawo, Erton Fejzullah.

Bänk: Hampus Nilsson, Joel Riddez, Philip Sparrdal Mantilla, Yussif Chibsah, Luis Solignac, Godsway Donyoh, Brian Span.

Norrköping: David Mitov Nilsson - Nikola Tkalcic, Morten Skjönsberg, David Boo Wiklander, Mathias Florén - Martin Smedberg Dalence, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson, Christopher Telo - Gunnar Heidar Thorvaldsson, Imad Khalili.

Bänk: Andreas Lindberg (mv), Christoffer Nyman, Rawez Lawan, Marcus Falk Olander, Bobbie Friberg da Cruz, Isaac Kiese Thelin, Alexander Fransson.

Publicerad 2013-07-21 kl 19:25