Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

TV: Högmo vill spela som Tommy Svensson: "En stor inspiratör"

Per-Mathias Högmo hade under sin egen spelarkarriär Tommy Svensson som tränare. Nu hyllar Djurgårdstränaren den forne förbundskaptenen.

- Det är en stor inspiratör, sa Högmo under dagens presskonferens.

Per Mathias Högmo är ett aktat namn inom den norska fotbollen. 53-åringen har framför allt gjort sig känd för sina fina resultat med den Nordnorska klubben Tromsö där han tagit klubben till idel topplaceringar, samt kvalificerat laget för Europa League de senaste åren.

En annan svensk som rönt stora framgångar i klubben och som dessutom var tränare i klubben då Högmo var aktiv som spelare är Tommy Svensson. Och får den nye tränare som han vill kan det bli en hel del Tommy Svensson-inspirerad fotboll på Stockholm Stadion framöver.

- Det är en stor inspiratör, rent spelmässigt, säger Högmo.

Högmo var på plats under söndagens match mellan Djurgården och Malmö FF och norrmannen önskar mer av det spelet han fick se då.

- Jag tror att vi kommer att få se mer av det vi såg i söndags. Sedan blir det viktigt att förbättra vårt försvarsspel – både individuellt och kollektivt. Det handlar inte bara om att förhindra mål utan också om att vinna bollen och därifrån skapa målchanser.

Efter den senaste sejouren i Tromsö har Högmo lagt mycket tid på sina studier och han arbetar fortfarande på att bli doktorand i "prestationskultur" vid ett universitet i Norge.

- Det innebär att argumenten i en framgångsrik organisation är ledarskap, spetskompetens och "mindfullnes". Det är tre viktiga attribut.

Återstår att se om den nya tränaren kan implementera några av de senaste forskningsrönen i dagens Djurgården som är i akut behov av poäng och som parkerar på sista plats i allsvenskan.

Publicerad 2013-05-15 kl 17:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons