Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

TV: Målvaktsmissarnas kväll när Dif vann

Nästa

Avbryt
Försök igen

Lolo Chanko, Syrianska

Det är fyra månader sedan Syrianska senast tog en seger. Då stod Djurgården för motståndet. Men någon repris i returen blev det inte (1—3).

- Alla mål vi har släppt in i år är bjudningar. Hade vi inte gjort de här misstagen så hade vi inte tappat en match här hemma men vi bjuder alltid motståndarna på mål - tyvärr, konstaterar Syrianskamittfältaren Louay Chanko.

Bara två segrar

Södertäljelaget har bara två segrar i årets herrallsvenska: mot IFK Norrköping (22 april) och Djurgården (27 april) men efter att Chanko gjort 1—0 efter en halvtimmes spel såg Syrianska länge ut att ta den tredje seger som man så desperat behöver.

Sedan kom de sedvanliga misstagen. Haris Radetinac kvitterade i 70:e minuten och med nio minuter kvar till full tid fumlade Dejan Garaca in Simon Tibblings skott—som knappt hade styrfart.

Ett mål som Djurgårdsmittfältaren själv beskrev som "jättefult".

- Det är bara tur egentligen. Jag försöker dra den mot mål men får jättedålig träff sedan går den in på något väldigt konstigt sätt. Jag såg inte ens att bollen gick in, trodde han tog bollen och att det skulle bli en omställning i stället, säger Tibbling.

Var matchens lirare

Missen var extra tung för Garaca som länge var den som med fina aktioner räddade Syrianska när lagets galna offensiv skapade luckor och lägen för Djurgården.

- Garaca var matchens lirare, tycker jag. Så släpper han in ett sånt mål. Han var inte värd att hamna i den situationen. Jag tycker synd om honom. Alla gör misstag. Så är det, säger Chanko uppgivet.

Det nattsvarta läget tynger honom. Märkbart.

- Det är svårt först och främst att hålla någon glädje. Jag gillar inte att gå ut på stan längre. Jag har aldrig i hela mitt liv legat sist i tabellen. De spelare man möter, jag har inte respekt för någon av dem. Men det känns tungt när man går ut och möter andra lag när man ligger sist. Tyvärr.

Ni har nio poäng upp till kvalplats nu, hur ska ni hantera det?

- Ingen aning. Vi får sluta göra misstag. Och vi försöker—inte hitta glädje direkt—men vi försöker vinna en match åtminstone. Det som känns värst är när man kollar på allsvenskan—den är bedrövlig. Som helhet ska vi inte ligga där vi ligger, vi ska ligga i mitten om man ser till vilken kvalitet som allsvenskan håller i år. Men som sagt, misstagen gör att det inte håller. Vissa håller inte kvalitet, så är det bara.

 

 

Laguppställningar:

Syrianska: Garaca - Demir, Skenderovic, Sleyman, Silva Pereira - Chanko, Elia - Kunic, Felic, Touma - Teixeira Machado

Djurgården: Höie - Nymann Mikkelsen, Östberg, Bergström, Andriuskevicius - Broberg, Tibbling, Amartey, Donyoh - Fejzullahu, Prijovic

Publicerad 2013-08-26 kl 20:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons