TV: Se när hundratals fans stormade Tele2 Arena

Djurgården

TELE2 ARENA. Djurgården-Union Berlin hade inte ens börjat.
Då stormade hundratals fans planen och kastade bengaler mot varandra. Matchen fick avbrytas i den andra halvleken efter nya oroligheter.
- Läktarn är tömd och nu ska allt vara lugnt, säger Djurgårdens pressansvarige Jonas Riedel till fotbollskanalen.se

Allt började med att en Dynamo Berlin-banderoll, Unions värsta rival, hängdes upp invid Dif-klacken. Det uppskattade inte de tyska fansen som reagerade med att storma planen och sprang mot Djurgårdens klack. Då vällde ett hundratal djurgårdare in och kastade bland annat bengaler mot tyskarna.

Träningsmatchen hade då inte startat. Den skulle ha börjat klockan 15.30. Polis och publikvärdar var snabbt på plats och lugnade situationen. Amadou Jawo och bortalagets lagkapten Torsten Mattuschka pratade med sina supportrar och efter ett tag blev stämningen bättre. Efter många om och men bestämde polisen att det skulle bli spel.

I mitten på andra halvlek brakade det loss igen på läktarna på Stockholmsarenan, strax efter att Djurgården kvitterat till 1-1. Massor av bengaler tändes i den tyska klacken och när de sedan regnade in på planen tröttnade domaren Jonas Eriksson och bröt matchen.
-Det var sista droppen, sade Eriksson till dif.se enligt TT.
-En tysk supporter är skadad och får omvårdnad, sade Anders Jönsson, vakthavande befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till TT vid 16-tiden.
Tyskarna reagerade flera gånger på att djurgårdare höll upp en banderoll med texten Dynamo Berlin, och det var oroligt hela tiden under matchen med ett kortare uppehåll på fem minuter. Men domaren Jonas Eriksson tyckte trots allt att det var en härlig inramning.
-Vi hade velat ha 90 minuter men det fick vi inte, sade Eriksson till dif.se som tv-producerade matchen.

Efter matchen avbröts jobbade polisen och matchfunktionärer med att få ut supportarna från arenan på bästa sätt.
- Vi har försökt att hjälpa åt, tillsammans med polisen, att få ut supportrarna på rätt håll så de inte ska mötas utanför, så det finns en planering på det, säger Riedel till fotbollskanalen.se.

Inför matchen var det besämt att att fem tyska supportrar skulle få gå ner på planen med en flagga, men det hann inte ske innan stormningen av planen hade börjat.
- Det lyckades aldrig hända för deras planinvasion skedde långt innan det och därför kunde vi inte släppa in dem efteråt, säger Riedel.

Nu lär det bli tal om ett eventuellt straff efter indicidenten.
-  Straffskalan finns där och det är samma regler som vid en tävlingsmatch. Så det är möjligt att det blir böter eller spel inför tomma läktare, men det är en annan sak om det blir så, säger diciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till sportbladet.se

En tysk supporter är skadad och får omvårdnad, uppger TT.