TV: Tibblings uppvisning gav Dif segern: Det var hans mål

Djurgården

Med säker defensiv och effektiva kontringar vann Djurgården med 2—0 (0—0) borta mot Mjällby i fredagens match i fotbollsallsvenskan.

Simon Tibbling

Mötet såg länge ut som en mållös historia innan Amadou Jawo och Erton Fejzullahu fixade de tre poängen.

Mjällby hade bara fem avslut och Djurgården inte ett enda före paus. Men inget av hemmalagets försök gick på mål.

Efter 54 minuter small det bakom Mattias Asper. Djurgården kontrade snyggt och Amadou Jawo satte 1—0 på en passning från Simon Tibbling.

Sedan Mjällby kom tillbaka i allsvenskan 2010 har laget vunnit sex av åtta matcher mot Djurgården före fredagens match. En av dem var den avbrutna i fjol i Stockholm sedan någon kastat ett päron på en Mjällby-spelare.

Nu skrämde Djurgården iväg bortaspöket och tog första segern på Strandvallen där laget förlorat fyra gånger.

Mjällby hade en jättechans att ta ledningen men Kristian Haynes, som hade fritt fram, fick bollen utanför redan efter tjugo minuter.

Mjällbys måltorka fortsätter och hittills finns inget som pekar på att laget som i fjol ska bli femte bästa lag i allsvenskan vad gäller målgörande (46 mål 2013).

En före detta Mjällby-spelare sänkte definitivt sitt gamla lag när Fejzullahu satte 2—0 med drygt tjugo minuter kvar.

Segern var Djurgårdens andra av två möjliga. Mjällby har en oavgjord och två förluster.

Se målen och intervjun med Amadou Jawo här ovan!

Publicerad 2014-04-11 kl 21:20