Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

U21-landslagsman klar för Djurgården: "Det är en dröm"

Foto: Scanpix/Twitter

Kerim Mrabti har skrivit på för Djurgården.

Djurgården överraskade publiken med ett nyförvärv.
Ny in: mittfältaren Kerim Mrabti, 20, från IK Sirius.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

De flesta väntade sig nog James Keene - som träningsspelar med laget - när Djurgården berättade att de skulle presentera ett nyförvärv i halvtidsvilan av träningsmatchen mot HJK. Men någon återvändande anfallare var det inte - utan en ung mittfältare från Sirius.

Kerim Mrbati presenterades som klar för klubben och har skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Det känns riktigt bra och att få spela för Djurgården då det är något som jag längtat länge efter. En dröm som går i upplevelse skulle jag vilja säga. Nu har det tagit lite tid men jag ser fram emot de säsongerna som jag kommer att få i Djurgården, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.se

Förra året blev det 23 matcher, tre mål och två assist för den 20-årige mittfältaren. Redan som 16-årig slog sig Mrbati in i Enköpings startelva när laget gick upp från division två. Sedan dess har det blivit spel i Uppsala där han utvecklats till att bli en nyckelspelare för Sirius.

– Jag är en teknisk och snabb spelare, men framförallt skulle jag säga att jag är en riktig vinnarskalle, beskriver mittfältaren sig själv.

Djurgårdens sportchefen Bosse Andersson förklarar för Fotbollskanalen att Kerim Mrbati varit en drömvärvning under hela vintern som man nu lyckats plocka hem.

– Med den utvecklingen som Kerim har haft senaste tiden så skulle jag säga absolut säga att det är en drömvärvning i den situationen vi befinner oss i. Hans stopp kommer inte att vara i Djurgården utan Mrabti kommer ha en strålande fotbollskarrriär framför sig. Det är härligt att vi får vara en del av det.

Redan i slutet av förra säsongen så var Kerim Mrabti ett aktuellt namn som Djurgården ville ha in. Men under vintern så har man haft svårt att komma överens med Sirius, och det såg länge ut som övergången skulle rinna ut i sanden.

– Förhandlingarna tog egentligen fart den här veckan. Självklart har vi försökt tidigare, men inte lyckats. Sedan var en bricka i vårt transferfönster att Christian Rubio valde att skriva på för Schalke, vilket öppnade upp för fler värvningar för oss.

Hörde att övergången blev klart igår och ändå lät ni honom spela en halvlek i Sirius träningsmatch mot IK Frej. Ni kände inte att det fanns en skaderisk på ett stenhårt Lötens IP?

– Nej, dels så ville vi överraska er, och jag tror att ni alla blev tagna på sängen. Sen visste vi att Sirius drog till Turkiet på träningsläger idag så det var en rätt bra tajming, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Kerim Mrabti har gjort två landskamper för U21-landslaget.

Publicerad 2015-02-08 kl 16:11

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER