Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: ADAM IHSE / ERIK MÅRTENSSON

Magnus Pehrsson och Tommy Jacobsson

Ur senaste Offside: En klubb i spillror – Pehrsson och Jacobsson talar ut

De hade en dröm. Men den blev långt från förverkligad. I nya numret av fotbollsmagasinet Offside får vi möta Magnus Pehrsson och Tommy Jacobsson.
– Man blir extremt cynisk när man funderar på framtida jobb, för jag vet att jag har gjort något grymt bra, säger Pehrsson.

Optimism inför säsongen. Men när den väl startade blev det mesta mörkt och dunkelt. Både på plan och på läktaren. Till sist - under ett turbulent dygn i slutet av april - lämnade både manager Magnus Pehrsson och ordförande Tommy Jacobsson Djurgården. Efter att Pehrsson känt sig hotad av några av klubbens egna supportrar.

ANNONS

När Offsides Henrik Ystén träffar dem har det gått ungefär en månad sedan de hoppade av och Djurgården har fått in en ny tränare – Per Mathias Högmo – som gjort en smärre succé.
Men det fanns ett tag en möjlighet att Pehrsson hade vänt tillbaka. Trots fansens agerande mot honom. I Offside berättar han bland annat att han faktiskt funderade på att komma tillbaka eftersom han fick så ”mycket stöd och påtryckningar från folk som tyckte att jag gjort ett bra jobb”.

Pehrsson förklarar även att det redan då kändes som klubben var på rätt väg. Framför allt med sin egen roll som manager.

– Alltså, en enklare väg är förstås att skaffa sig pengar, ta sig till toppen och sedan låta sportchefen verka med sina strategier, för att ibland offra en tränare. Men det vi försökte oss på hade kunnat bli det absolut bästa i Sverige. Om vi hade fått tid att komma dit. Med några månader till så tror jag att vi hade lyckats, säger han.

ANNONS

Han gläds över nye tränaren Per Mathias Högmos poängsnitt – men menar att mycket av framgångarna beror på den grund han själv varit med och byggt upp.

– Jag är glad för Djurgårdens skull att de har agerat och hittat en tränare, säger han. Av det jag läst och hört känns det som att han bygger vidare på det som vi skapade. Det är jag glad för. Men visst är det dubbelt.

Jacobsson i sin tur tror inte att han kommer att se en enda allsvensk match till i sitt liv. Han är trött på svensk elitfotboll.

– A-lagsverksamhet handlar bara om cash. Kastar någon upp 40 miljoner så når du framgång. Och då kan man fråga sig: På den nivån som Allsvenskan är, vem vill slänga bort 40 miljoner? Jag skulle aldrig göra det. Därför känner jag: »Fine, då får de som vill ta över klubben istället.« Vissa fans kör med världens fånigaste uttryck:

ANNONS

»Det är vi som är klubben.« OK, de som tycker det – ta hand om skiten då! Gör vad ni vill med den.

Han säger att han bara saknar en sak med Djurgården sedan han tackade för sig.

– Människorna. Jag saknar dem mer än klubben, för klubben var inte den som jag trodde att den skulle vara när det väl brände till.

Han tystnar, funderar ett ögonblick. Sedan säger han:

– Det är inte så att jag hoppas att de ska förlora, jag vill verkligen att de hänger kvar, men det värsta som skulle kunna hända är att man vinner några matcher nu, och att folk andas ut och känner att allt är lugnt igen. Och då glömmer man för fort.”

Hela reportaget med bland annat Tommy Jacobsson och Magnus Pehrsson finns i Offside nr. 4 2013.

Offside når prenumeranter under veckan och finns att köpa i butik från och med tisdag i nästa vecka.

ANNONS

För att läsa mer om innehållet i kommande nummer, besök www.offside.org

Publicerad 2013-06-18 kl 13:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto