POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Djurgårdens 17-åring ska ta nästa kliv: "Jag ska bygga på mig muskler"

Under stort jubel begick han allsvensk debut hemma på Stockholms Stadion mot Elfsborg i juli. Efter det blev det sju ytterligare allsvenska framträdanden för Djurgårdens Philip Hellquist som nu vill ta nästa kliv i sin utveckling.

- Egentligen vill jag förbättra allt. Men främst vill jag bygga på mig muskler. Jag vill kunna vända upp och hålla ifrån mig min gubbe - det är vuxna grabbar man möter i allsvenskan, säger 17-åringen.

- Jag lever mycket på min teknik och speluppfattning. Klarar jag av att hålla bort min spelare så kommer det vara ett jättesteg för mig. Jag väger 73 kilo nu och vill gå upp till 75.

Redan under försäsongen 2008 började den då 16-årige Philip Hellquist att utmärka sig under Djurgårdens träningsmatcher. I cupmötet med Sirius fick löftet chansen på mittfältet och blev målskytt. En dryg månad senare kom den allsvenska debuten. Åtta minuter från slutsignalen mot Elfsborg valde tränaren Siggi Jonsson att satsa på Hellquist.

- Det gick snabbt när jag fick börja träna med A-truppen för ett år sedan. När jag fick chansen att vara med så har jag hela tiden kämpat och haft som mål att få spela med A-laget. Jag var inte överraskad att jag fick chansen, men väldigt stolt.

Philip Hellquist har precis återhämtat sig från sjukdom och kommer att göra sitt första träningspass med Djurgården för året imorgon (måndag). Sedan startar jakten på speltid i Zoran Lukic och Andrée Jeglertz lag.
- Det känns oerhört spännande inför säsongen. Det känns som man har mer koll nu på hur det är att spela i allsvenskan. Jag kommer vara mer van i år och har ett försprång om man jämför med förra året, säger Philip Hellquist.

Vad är målet?

- Att utvecklas så mycket som möjligt. Att på sikt succesivt kunna slå in mig i startelvan och få så mycket speltid som möjligt.

Publicerad 2009-01-11 kl 13:58
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå