POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4d

Djurgårdens besked: Kan återvända till Stockholms Stadion

Foto: Bildbyrån.

Djurgården kan återvända till Stockholms Stadion för en allsvensk match i höst.
Det meddelar klubben på sin hemsida.
- Förutsatt att arenan godkänns för spel så får vi spela en allsvensk match på Stockholms Stadion i höst, säger Dif:s vd Henrik Berggren.

2020 kommer Djurgården utöver allsvenskan även att spela i Europa – dessutom kommer det komma ett allsvenskt uppehåll för EM-slutspel. På sin hemsida skriver Djurgården att en arenamässig konsekvens av det är att Tele2 Arena kommer att vara upptagen på grund av andra evenemang under den tilltänkta spelperioden för Djurgården-Varberg (23-24 september).

Detta innebär att matchen kan komma att flyttas till Stockholms Stadion som är klubbens reservarena – förutsatt att arenan godkänns för allsvenskt spel av Svenska Fotbollförbundet.

- Förutsatt att arenan godkänns för spel så får vi spela en allsvensk match på Stockholms Stadion i höst. Det blir härligt att få se en Djurgårdsmatch på Stadion även om vi trivs bra på vår hemmaplan Tele2 Arena. Roligt för våra lite äldre besökare att göra ett återbesök medan de yngre får uppleva en tävlingsmatch på en klassisk arena som med största sannolikhet blir utsåld, säger vd Henrik Berggren i en kommentar på klubbens hemsida.

Stadion tar drygt 14 000 besökare, vilket kan göra att det dyker upp frågor om biljetter, placering och annat.

- Vi kommer att kunna ge mer detaljerade svar om allt det här längre fram men det vi kan säga redan nu är att det bästa sättet att försäkra sig om en plats är att skaffa ett säsongskort – då är du garanterad en plats på matchen, säger klubbens biljettansvarige Tomas af Geijerstam.

Den eventuella flytten innebär även att det kan bli spel på naturgräs i stället för konstgräs som Djurgården har på Tele2. Men det är inget som oroar klubbens sportchef Bosse Andersson.

- Vi är ju den enda allsvenska föreningen i Stockholm som har vår gamla arena kvar så det kommer att vara oerhört speciellt att spela en allsvensk match på Stadion. De förutsättningarna vi får på Stadion, med den gräsmattan som finns, är bland de bästa i Sverige och vi visade förra året att vi är ett väldigt bra gräslag. Så det blir en historisk och härlig fotbollskväll, säger han.

Publicerad 2020-01-16 kl 17:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå