Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgårdens chockvärvning: “Kom inte hit för att sitta på bänken”

Många blev nog överraskade när Djurgården valde att satsa på Mattias Östberg. Men han kommer inte till klubben som någon backup.
– Jag vill gärna hålla på till jag är 40 år, om jag kan, säger mittbacken.

Han har varit en kugge i Häcken de senaste åren. Nu tar Mattias Östberg steget från skuggan på Hisingen till rampljuset i Stockholm. 35-åringen, som blev klar för Djurgården i förra veckan, berättar nu om sina första intryck av blåränderna – och hur han ser på framtiden.

– Det har varit jättebra än så länge och jag trivs verkligen. Det är professionellt här, säger mittbacken till FotbollDirekt.se.

Östberg missade matchen mot Gefle i fredags, på grund av knäproblem, men hoppas nu vara aktuell för spel i cupmatchen mot Dalstorp på måndag.

– Jag har börjat stegra träningen och vi får se hur det går, och vad jag får för svar. Jag tar en dag i taget, men det är lite osäkert.

När övergången nyligen blev officiell var det många som höjde på ögonbrynen och undrade vad Dif tänkte när man köpte en 35-åring som inte gjort världens största väsen av sig i Häcken.

– Jag hade kanske inte trott att jag skulle få ett erbjudande av Djurgården vid den här tidpunkten. Men mitt kontrakt gick ju ut efter säsongen, med Häcken, och då kollade jag runt lite och funderade. Sedan hörde Djurgården av sig och det var ett kanonalternativ. Det kändes jätteroligt att få chansen, säger Östberg.

Många ser dig som en backup i Dif. Vad säger du om det?

– Det får väl stå för dem. Jag får väl bara visa att jag är tillräckligt bra. Förra året spelade jag alla matcher i Häcken och då klarade väl vi oss rätt hyfsat. I år har jag spelat alla matcher när jag varit frisk, och då låg vi trea när jag lämnade.

– Jag är inte här för att sitta på bänken i ett år och fylla 36, utan jag är här för att spela. Har man inte drivkraften som krävs då lägger man av när man är 30. Men jag tycker att fotboll är skitkul och jag är otroligt motiverad att fortsätta.

Hur ser du på Djurgården som klubb och det projektet som Magnus Pehrsson har startat?

– För mig har det alltid varit en storklubb. Jag gjorde min debut i elitfotbollen mot Djurgården, med Ludvika, och då var det superstort att spela mot dem på Stockholms Stadion. Så det ska bli skitkul att spela för laget nu.

– Det som Magnus har påbörjat är absolut intressant. Sedan när jag fick snacket med honom så blev det än mer inspirerande. Det är jättekul att de vill ha med mig i det här.

Hur ser du på framtiden, hur länge kan du fortsätta spela fotboll?

– Jag tycker själv att jag gjorde min bästa säsong någonsin förra säsongen, och nu är jag ju bara ett år äldre. Djurgården skrev ett kontrakt på ett och ett halvt år med mig och presterar jag nu så tror jag att de förlänger. Presterar jag inte, så blir det ingen förlängning. Svårare än så är det inte.

– Nu fick jag den här olyckliga knäskadan, eller en smäll på knät, men annars har jag inga krämpor. Så länge jag tycker det är roligt att spela så tänker jag göra det. Jag spelar gärna till jag är 40 år, men “Bagarn” (Patrik Rosengren, Mjällby) blir väl svår att slå (skratt).

Publicerad 2012-08-14 kl 12:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons