Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Djurgårdens irritation - eventuell guldmatch mot Häcken kan flyttas: "Klart att man vill spela på konstgräs"

1v

STOCKHOLM. Djurgårdens sista match mot Häcken kan flyttas från Bravida till Ullevi.
Inte helt populärt.
- För mig känns det som ett väldigt konstigt beslut för produkten allsvenskan, säger Thomas Lagerlöf till Fotbollskanalen.

Djurgården spelar för guld och då kan sista omgången mot Häcken flyttas från Bravida till Ullevi. Det är något som polisen önskar med tanke på att Bravida bara tar drygt 6 000 åskådare. För om matchen blir en potentiell match om SM-guldet så väntas tusentals anhängare från Djurgården åka till Göteborg, och då ses Ullevi, med kapacitet för 40 000 åskådare som ett bättre alternativ.

Men för spelarna och tränarna finns det andra vinklar på det hela. En viktig är att det i så fall skulle bli en flytt från konstgräs till vanligt gräs, något som Djurgården inte är helt förtjusta i då man har konstgräs på sin hemmaarena.

ANNONS

- Det är klart att man vill spela på konstgräs, vi är ju ett konstgräslag. Men vi har även gjort bra matcher på vanligt gräs. Men om det blir gräs då måste mattan vara bra. Om den inte är bra då är det bättre att stanna på konstgräs. Man vill alltid spela på en bra matta, men vid den här årstiden med det här vädret så är det bättre med konstgräs, säger Haris Radetinac till Fotbollskanalen.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf håller med Radetinac, och har samtidigt ytterligare en vinkel på det hela.

- Det viktigaste är att planen är bra. Sedan är det tråkigt att flytta en avgörande fotbollsmatch till en friidrottsarena med löparbanor. För mig känns det som ett väldigt konstigt beslut för produkten allsvenskan. Om man skulle flytta matchen och det visar sig att planen på Ullevi inte är bra så är det väldigt konstigt, säger Lagerlöf.

ANNONS

Till Aftonbladet har Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftat att det ska vara ett förmöte om en eventuell flytt av matchen.

Publicerad 2021-11-25 kl 13:35
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto