POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Djurgårdens mål - avancemang till CL-gruppspelet: ”Hela den här gruppen tror på det”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Erik Berg intervjuas från Djurgårdens guldfirande i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Djurgården får spela i Champions League 2020.
Erik Berg menar att alla i föreningen tror på avancemang till gruppspel.
- Vi ska bara till det där gruppspelet, säger han under firandet på Stadion.

Djurgården kryssade i lördags mot IFK Norrköping och bärgade därmed föreningens tolfte SM-guld. Under lördagskvällen firade spelare och ledare med supportrar på Fotografiska och under söndagseftermiddagen firade laget vidare med supportrar på Stockholm Stadion.

Då var Erik Berg tydlig med att Djurgården ska nå gruppspelet i Champions League nästa år.

- Om man ser på i år fanns det inte många som trodde att vi skulle ta ett SM-guld och jag tror att det är lika få som tror att vi kommer att gå till ett Champions League-gruppspel. Jag tror att hela den här gruppen tror på det och jag hoppas att alla ni här ute tror på det också, säger han.

Berg bryr sig inte om vilket eller vilka motstånd det blir i kvalspelet till huvudturneringen.

- För mig spelar det ingen roll egentligen. Det handlar bara om att vinna matcher och att gå till det där gruppspelet. Vilket lag det blir spelar ingen roll för mig och det tror jag inte att det gör för någon annan här heller. Vi ska bara till det där gruppspelet.

Haris Radetinac är också laddad inför att få spela Champions League-fotboll och har samma målsättning som Berg. Han vill in till gruppspelet.

- Jag vill höra den där sången, det är det jag vill uppleva. Det är klart att vi är taggade. Det är något man ser fram emot, så det ska bli riktigt kul att uppleva det också, säger Radetinac.

- Varför ska vi dit och köra kval om vi inte tänker på att nå hela vägen? Ingen trodde att vi skulle vinna SM-guld och nu står vi här i dag med ett SM-guld. Ingen kommer tro på oss nu heller, men vi kommer förhoppningsvis att motbevisa det, fortsätter han.

Tränaren Thomas Lagerlöf är i sin tur tydlig med att han vill njuta av att spela i Europa. Det får inte ses som en belastning för laget att spela på två fronter.

- Vi försöker njuta av det här nu och tänker inte så mycket på det, men det är klart att det ska bli otroligt kul. Det är som Kim (Bergstrand) sa att vi ska se till att njuta av det. Det ska inte vara en belastning att spela i Europa och i allsvenskan samtidigt. Det vill alla lag. Det ska vara något positivt, säger tränaren.

Publicerad 2019-11-03 kl 20:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå