Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Djurgårdens nya sits: ”Vi är inte i behov av att sälja”

Foto: Scanpix

För något år sedan var man tvunget att sälja. Nu är Djurgårdens situation förändrad.
- Vi kan äga frågor själva, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Säsongen 2016 är nu igång och Djurgården, som haft en väldigt stor omsättning på spelare de senaste åren, har bara gjort ett nyförvärv (Jacob Une Larsson) inför det nya året och bara två spelare (Jesper Arvidsson och Fredrik Stenman) har lämnat.

Utöver det har också korttidslösningarna med Seon-Min Moon och Tino Kadewere blivit till permanenta affärer, men i stort har det inte skett fler förändringar i Djurgården under vintern.

Men sportchefen Bosse Andersson öppnar för att det kan hända saker framöver.
- Vi har för en gångs skull haft kontinuitet. Det är något vi försöker eftersträva. Men sen vet man aldrig vad som kan hända. Det kommer säkert vara någon som kommer hit och gästar oss. Det är jag helt övertygad om, säger Andersson.

Just nu testar Djurgården försvararen August Wängberg från Qviding. En annan position som det ryktats en del om är anfallare.
- Vi får se där. Vi känner oss ganska tillfreds med de som är här, säger Andersson.

18-årige vänsterbacken Kevin Deeromram var under hösten utlånad till Bundesliga-klubben Werder Bremen, men nu är han med och tränar med Djurgården. Han har ett U21-kontrakt med blåränderna och är aktuell för en plats i A-laget fullt ut den här säsongen.
- Han skulle egentligen varit utlånad från januari fram till årsskiftet, men det var lite tokigheter som gjorde att övergången tog ganska lång tid och han blev inte spelklar förrän i september. Vi har haft en diskussion och han kommer vara med och starta upp här så får vi utvärdera sen vad som är optimalt för Kevin. Om det är att spela i Djurgården eller annan klubb, säger Bosse Andersson.

Stora delar av förra säsongen var lyckad för Djurgården - och det har märkts i sportchefen Bosse Anderssons telefon under vintern.
- Självklart vet vi att vi har intressanta spelare, som har haft en stor utveckling och som många kanske inte visste vilka de var när vi började förra säsongen. Vi ser att det finns intresse för att följa Djurgården från klubbar etc. Sen finns det väl saker och förslag som kanske har varit uppe och som man har diskuterat, men vi är inte i behov av att sälja. Som jag sa, vi eftersträvar kontinuitet och vi har en stark tro på det här laget, att vi tillsammans ska kunna utvecklas och bli ännu bättre.

Att ni inte är i behov av att sälja, hur känns det med tanke på att det inte alls var fallet för något år sedan?
- Vi är i en helt annan fas och vi har andra förutsättningar. Vi kan äga frågor själva och styra vår egen utveckling. Det är självklart att man känner en stolthet över det. Det har gått två år och vi har gjort många väldigt bra saker. Vi har en stark framtidstro, men vi ska vara väldigt ödmjuka för det är inte lätt att driva en fotbollsklubb.

Bosse Andersson lyfter också fram ombyggnationen på träningsanläggningen Kaknäs som en viktig del i utvecklingen av Djurgården. Två nya omklädningsrum och en styrke- och rehabiliteringslokal står snart klart.
- Man är glad när man kommer ut på Kaknäs där vi bygger ut 170 kvadratmeter. Det kommer vara jävligt viktigt för vår utveckling och ge möjligheter till våra spelare, avslutar sportchefen.

FOTNOT: Intervjun är gjord innan Kerim Mrabti skadade sitt korsband. Därefter har Bosse Andersson förklarat att det kan bli aktuellt med att ersätta mittfältaren.

Publicerad 2016-01-08 kl 20:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER