Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgårdens nye anfallare: "Jag känner ingen press"

Foto: Bildbyrån/Djurgården Fotboll

Julian Kristoffersen, 20, är klar för Djurgården.
Det jublar den norske anfallaren över.
- Helt perfekt flytt för mig, säger Kristoffersen till Fotbollskanalen.

Sedan Gustav Engvall reste tillbaka till England för att ansluta till Bristol City igen har Djurgården varit ute efter en anfallare. Under tisdagen presenterade man så Julian Kristoffersen. 20-åringen lämnade tidigare i somras FC Köpenhamn och har därefter visat upp sig för både Premier League-klubben West Ham och Championship-klubben Birmingham, men till slut valde han alltså att skriva på för Djurgården. Anfallaren har tecknat ett treårskontrakt med Stockholmsklubben.

När Fotbollskanalen når Kristoffersen under tisdagseftermiddagen är det en väldigt nöjd norrman som berättar om sina känslor.

-  Jag är väldigt glad. Jag kände att det här är en väldigt bra klubb för mig nu. De ville ha mig, jag känner att deras spelstil passar mig väldigt bra och klubben har gjort det bra under den senaste tiden. De har ju också hämtat in många nya profiler, som (Kim) Källström, (Andreas) Isaksson och (Jonas ) Olsson, så det är kul att jag ska få vara en del av allt, säger han.

- Djurgården är en stor klubb i Sverige och de har väldigt bra supportrar. Jag fick ett väldigt gott intryck av klubben när jag hade ett möte med Bosse (Andersson, sportchef). Det verkar vara en väldigt fin klubb och deras planer är att utveckla mig vidare.

Som 16-åring flyttade Kristoffersen från Norge och lämnade då FK Örn Horten för spel i FCK:s akademi. Förra sommaren blev anfallaren uppflyttad i Köpenhamns A-trupp och totalt sett blev det två mål på fyra tävlingsmatcher för A-laget. Norrmannen har annars regelbundet skjutit sig in i målprotokollet i FCK:s reservlag.

- Jag blev vuxen tidigt, i och med flytten till Köpenhamn. Jag har haft en väldigt fin tid där. Jag har lärt mig mycket och jag har haft en väldigt bra utveckling under hela tiden där.

Känner du dig redo för att bli en startspelare på seniornivå nu?
- Det var ju väldigt hård konkurrens i FCK, där hade jag bara landslagsspelare framför mig. Att komma till Djurgården blir helt perfekt för mig och jag kommer göra allt jag kan för att få spela så mycket som möjligt. Men det är tränaren som bestämmer.

Vad hoppas du få ut av din tid i Djurgården?
- Mycket speltid, att jag får göra några mål och utveckla mig vidare.

Gustav Engvall har nyligen lämnat Djurgården. Känner du någon press att du måste in och leverera direkt i och med det?
- Nej. Jag är 20 år och har skrivit på ett treårskontrakt. Jag stressar inte. Självklart kommer jag göra mitt bästa från start, men jag känner ingen press på mig annat än att jag vill göra mitt bästa. Får jag möjligheten så kommer jag köra fullt ut.

- Jag tror Djurgården är ett perfekt steg för mig för att jag ska kunna utveckla mig vidare, säger Kristoffersen.

Publicerad 2017-08-08 kl 16:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons