Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgårdens nye tränare - ''Ett etablerat namn inget måste''

Djurgården behöver inget etablerat stjärnförvärv. Istället är nye tränaren Lennart Wass övertygad om att dagens material räcker till för ett lyft.

- Det är inget måste för oss med ett etablerat nyförvärv. Det kan jag inte säga att det är, säger Djurgårdens nye tränare Lennart Wass till FotbollDirekt.se. Wass förstärker med det sportchefen Stefan Alvéns utspel i går för Fotbollskanalen om att det redan kan vara färdigvärvat för Djurgården med köpet av finländaren Jani Lyyski.
Och argumenten är tydliga. Wass tror att en satsning på egna talanger och talangutveckling överhuvudtaget kan kompensera ett uteblivet stjärnförvärv.
Det tillsammans med att han ser Mattias Jonson, Daniel Sjölund och Johan Oremo som nyförvärv till nästa säsong.

- Allihopa missade en stor del av säsongen. Samtliga är starka namn - klart att det påverkade. Men som jag förstår det så är både Mattias och Johan snart i gång för fullt igen och förhoppningsvis får vi behålla Daniel.

- Sedan ska vi komma ihåg att det finns mycket talang i det här laget och i föreningen och får vi bara alla spelare vi vill så...

Med andra ord tror du på att det här laget kan bli minst ett mittenlag - utan ett stort nyförvärv?
- Jag har inte ens funderat på det. Men det är ett ungt lag vi har och jag är övertygad om att en satsning på unga spelare kan kompensera ett etablerat nyförvärv.

En vågad väg att gå kan tyckas med tanke på att den nya ledningen tagit över en av landets största klubbar i ett absolut krisläge.
Men Wass visar inga tvivel och pekar på ännu en faktor som gör att han vågar tro på ett långsammare lagbyggande.

-Jag tror vissa stirrar sig blinda på att vi hade svårt att hänga kvar med det här materialet. Men mest handlar det om att många spelare spelat under sin förmåga, säger han och fortsätter:
- Jag har sett 4-5 matcher under hösten och tycker att jag har underlag för att säga det.

Vill du därmed utesluta fler nya spelare redan nu?

- Nej, det vill jag inte. Det är klart att vi alltid är intresserade av bra spelare. Men först handlar det om att se vilka spelare vi får behålla och så vill jag ordentligt hinna få se alla spelare i aktion innan jag bildar mig en definitiv uppfattning.

- En bit in i januari hoppas jag ha en fullständig bild. Fattas något då så får vi titta på vad vi behöver.
Ola Gustavsson

Publicerad 2009-12-01 kl 15:19
Annons
Annons
Annons