Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Djurgårdens överklagan avslogs

11å

På torsdagen kom besvärsnämndens utslag kring Djurgårdens överklagan kring att laget måste spela hemmapremiären utan publik - det blev avslag.

Djurgården överklagade disciplinnämndens beslut om att klubben ålagts att spela hemmapremiären i 2010 års allsvenska utan publik efter den publikskandal som inträffade i samband med den avgörande matchen mot Assyriska.

Men hos fotbollförbundets besvärsnämnd hade inte klubben mycket att hämta. Det var snarare så att denna slog fast den dom som disciplinnämnden kommit fram till.

ANNONS

"Vid bedömningen av straffvärdet av de förseelser Djurgården skall ställas till ansvar för skulle de händelser som beskrivits ovan som inkastande av föremål och pyroteknikanvändning normalt leda till att en straffavgift utdöms.

I kombination med planinvasionen är dock straffvärdet för förseelserna enligt Besvärsnämndens bedömning sådant att 6 kap 3 § 3 p TB skall tillämpas. Därvid anser Besvärsnämnden i likhet med Disciplinnämnden att spel av en hemmamatch utan åskådare är den av påföljderna enligt nyss nämnda bestämmelse som bör utdömas.

Besvärsnämnden noterar avslutningsvis att Djurgården gjort jämförelser mellan Disciplinnämndens påföljdsbestämning i nu aktuellt ärende och vissa tidigare ärenden, bl.a. matchen mellan IFK Göteborg och AIK den 1 november 2009. Besvärsnämnden konstaterar att vad som förevarit i dessa andra ärenden inte kommit under Besvärsnämndens prövning." skriver besvärsnämnden i sitt beslut.

ANNONS

Djurgården har till den 4 mars på sig att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden.
Allsvenskan börjar för Djurgårdens del 14 mars med bortamatch mot Häcken. Men den match det kan bli tal om som spelas inför tomma läktare blir mötet med Helsingborg söndag 21 mars.

Djurgården har tidigare överklagat bötesbeloppet på 200 000 kr till Riksidrottsnämnden som nu alltså också får ta ställning också till om laget ska spela hemmapremiären utan publik - om Djurgården överklagar vill säga. Men det har klubben tidigare aviserat att man tänkt göra.

Publicerad 2010-02-12 kl 00:21

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto