Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgårdens provspelare: ”Ser fram emot många shower här”

Foto: Dif.se

Djurgårdens 19-årige provspelare Tino Kadewere gjorde två mål i tisdagens U21-match mot AIK.
- Jag är glad över att jag hade en bra show. Jag ser fram emot många bra shower här, säger Kadewere till Fotbollskanalen.

Han tillhör Harare City i Zimbabwe och har redan två A-landskamper på meritlistan. Nu är Tino Kadewere, 19, på besök hos Djurgården.

Anfallaren ska träna med blåränderna den här veckan och gjorde under tisdagen sitt första framträdande i Djurgårdens tröja. Kadewere fick chansen i U21-derbyt mot AIK.

Djurgården hade flera A-lagsspelare med i sitt lag, medan AIK hade ett rekordungt lag utan någon A-lagsspelare. Matchen slutade också 7-0 till Djurgården.

Tino Kadewere blev tvåmålsskytt innan han blev utbytt i mitten av den andra halvleken.

- Det kändes bra. Jag njöt av det. Jag hade sett fram emot det från första gången jag hörde att jag skulle spela. Jag är glad över att jag hade en bra show. Jag ser fram emot många bra shower här, säger Kadewere.

- Jag tycker att jag gjorde det bra, men det här är inte jag. Jag kan göra det mycket bättre. Jag håller på att anpassa mig till vädret. Jag är inte van vid det.

19-åringen hade velat visat upp sig än mer än vad han gjorde.

- Jag gjorde två mål och jag är stolt över mig själv, men jag kunde ha gjort fler.

Hur är det att vara i Djurgården?
- Jag njuter, det är bra. Människorna här är snälla och trevliga. Jag är väldigt glad

Kadewere drömmer om ett kontrakt med Djurgården.

- Jag hoppas att allt går bra och att jag får stanna här. Jag är glad över att vara här med min landsman Nyasha Mushekwi. Jag känner mig som hemma här, för jag har någon som är från mitt hemland här.

- Nyasha har sagt väldigt bra saker om Djurgården. Han har också tipsat mig om vad jag ska göra, hur jag ska prata med folk och så vidare. Han är som en bror. Jag är glad över att han är, säger Kadewere.

Djurgårdens U21-tränare Anders Johansson är nöjd med provspelarens insats.

- Jag tycker att han gör väldigt mycket rätt i vårt spel. Tino håller sig framför mål och gör ett jättefint mål där han kommer rättvänd och böjer in den. Han är väldigt lugn och fin med bollen. Han tar emot och spelar vidare. Han är bra i djupled. Det var mycket som var bra med honom, säger Johansson.

Vad säger du om nyförvärvet Seon-Min Moon, som fick göra sin första match i Djurgården?
- Både han och Tino gjorde ett väldigt gott intryck. Moon gör mycket av det man ville se, snabba fötter att han vågar utmana och ta med sig bollen. Det är synd att han inte fick göra mål. Men jag tycker att han gör väldigt mycket bra. 

Bland annat slog Moon ett fint inlägg som Sebastian Andersson nickade in.

- Ja, det var fint. Den omställningen håller jättehög klass, säger Anders Johansson.

Publicerad 2015-07-22 kl 09:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons